ВЕСТИ

Пројекат „Пернар“: Мрачна веза између Ивана Пернара и Вање Елеза

Секташка веза – Излазак “згроженог” Ивана Пернара из римокатоличке цркве обична је представа, створена успомоћ медијских спин мајстора, са циљем даљег додворавања овог контроверзног политичара Србима. Овај радикални потез тенденциозно је планиран непосредно пре 7. јануара, како би палио бадњак са представницима СПЦ и на тај начин показао да нам је “пријатељ”.

16112003_10209608111491982_1573211701_n

Пернар није могао изаћи из верске заједнице, чији ни није био члан – он је наиме дугогодишњи члан радикалних адвентистичких структура, популарних “суботара”, а пре ангажмана у “Живом зиду” упадао је чак на верске трибине у Загребу, вређао свештенике и ширио ову опасну, секташку демагогију. О овоме су писали и поједини радикални хрватски портали, упозоравајући на “штетност његовог деловања” и “ране радове”.

Вања Елез – аутор пројекта “Пернар, српски пријатељ”

На промоцији Пернара како у Србији, тако и поготово у Републици Српској, посебно је ангажован Вања Елез, име из сенке познато по изузетном утицају у одређеном броју медија. Пернара и Елеза веже секташка припадност, па с тога не треба чудити да је Елез хрватског политичара узео “под заштиту” и да пуном паром ради на његовој промоцији у српским државама са обе стране Дрине, лобирајући притом за њега на сваком кораку.

Исте године када је Пернар званично ушао у политику, Елез је, лажно се представљајући као доктор медицине у Сарајеву одржао предавање где је износио радикалне суботарске ставове.

Елез се својски труди да биографију првог и главног промотера “неојугословенства” опере до максимума и да вештим и перфидно планираним триковима представи Пернара као пријатеља Срба. Тако је, рецимо, користећи везе и познанства, Пернареву изјаву како је “великосрпска политика крива за Олују”, вешто представио као његову осуду хрватских злочина и доказ његове храбрости и исправности.

vesela-druzina-622x350

Вања Елез и Пернар – саборци у секти, пријатељи у политици, партнери у постељи

Ако узмемо у обзир и сведочење новинара “Курира” који је имао додир са Пернаром током његове посете Београду, чини се да Елеза и члана Сабора не веже само секташка припадност, већ и нешто више…

Звали новинара у тројку

– Био је то један пријатан разговор, уз пиће.. Пернар је заиста опуштен и шармантан лик, потпуно је другачији од уштогљених и мрачних, стандардних појава политичара. То сам наглас и споменуо током тог разговора, уделивши му пар комплимената генерално за наступ, што је очигледно погрешно протумачено – прича за “Победу” колега из овог дневног листа, који је из разумљивих разлога желео да остане анониман.

-Он је, то, међутим очигледно погрешно протумачио, па ми је, уз руку на бутини, предложио да са њим и Елезом, којег знам од раније, наставим дружење у опуштенијој варијанти. Збунио сам се, заћутао за секунд, склонио му руку и љубазно објаснио да “не волим такву врсту дружења”, на шта је он поручио да “ћемо уживати” и “да је најлепше опустити се у троје” – тврди наш колега, који је потом напустио заједнички сто, затечен оним што му је понуђено.

Очигледна је, дакле, Елезова тенденција, да Пернара, преко гузице, подметне Србима, да би нам тако у суботарском духу подметнуо и нову Југославију.

Упућени кажу да, имајући у виду идеологију коју и Елез и Пернар свесрдно заступају, маскирајући је у другу, у тренуцима “опуштања” које је колега одбио, за музичку позадину преферирају Пеђу Д Боја.

Извор: http://www.pobeda-info.com/2017/01/16/projekat-pernar-preko-guzice-u-srpske-medije-pa-u-novu-jugoslaviju/

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker