СВЕТ

ВИКТОР ОРБАН УДАРИО НА СОРОША! ЗАБРАЊУЈЕ И ПРОТЕРУЈЕ ЊЕГОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?

Прочитај ми чланак

Све организације цивилног друштва које финансира Џорџ Сорош треба да буду „збрисане“ из Мађарске, каже потпредседник владајуће партије Фидес Силард Немет.

Мађарски премијер Виктор Орбан раније је рекао да невладине организације добијају новац из иностранства како би „организовали прилив избеглица и подстакли миграцију“.

Немет је на конференцији за новинаре рекао да Сорош „гура велики светски капитал и с тим у вези политичку коректност у Мађарску“ а да се невладине организације које финансира мешају у политику, пренео је сајт ХирТВ.

– Ове организације морају да буду потиснуте свим расположивим средствима и ја мислим да морају да буду збрисане. Мислим да су међународни услови сада прави за то пошто је изабран нови председник САД – рекао је Немет.

Портпарол мађарске владе Золтан Ковач указао је да је владе изнео премијер Орбан у интервјуу објављеном на сајту 888.ху у децембру када је рекао да ће Сорош бити „истиснут“ из сваке европске земље и да ће невладине организације бити под лупом како би се видело чије интересе представљају.

Из групе за људска права ТАСЗ, једне од НВО које финансира Сорош, кажу да не знају шта влада планира у вези са организацијама цивилног сектора, али да „их не плаше последњи коментари“.

Интермагазин.рс

Back to top button