ПОЛИТИКА

Још један раскол у Дверима, Ного поручио Бошку: Ако идеш са Радуловићем, мене заборави!

Прочитај ми чланак

Последња Скотова коалиција – Спремна је последња закуска из кухиње, по свему судећи одлазећег америчког амбасадора Кајла Скота. Скот је, наиме, како тврди извор Победе, још крајем прошле године почео снажно да лобира како би на (евентуалним) парламентарним изборима у коалицији наступили “Доста је било” и Двери.

Како су проценили стручњаци око америчког амбасадора, овом сарадњом би свако добио оно што му недостаје да превари српске бираче – Радуловић би уз Обрадовића могао да се “шлепа” као “патриота” и да скине етикету “човека запада и неолиберала”, док би Бошко стекао додатну наклоност западних кругова и проевропских званичника.

Припреме за најаву ове, само наизглед неприродне коалиције двојице Скотових миљеника, увелико су почеле: тако је Радуловић своје бираче на новог партнера суптилно “навикавао” твитовима у којима сугерише ко су једине две снаге наводно спремне да се одупру Вучићу.

Са друге стране, Бошко је недавно, ничим изазван, у изјави за дневни лист “Ало”, рекао:

-Посланичке групе Двери и ДЈБ имају одличну сарадњу. Ми смо солидарни у свим заједничким активностима опозиције у борби за фер и поштене изборне услове и равноправни медијски третман свих изборних учесника – наговестио је Обрадовић шта је замишљено у амбасади, а на њему и Радуловићу остало да реализују.

ДСС против, свађа код Бошка

Међутим, овакав сценарио се никако не свиђа Демократској странци Србије, коалиционом партнеру Двери на прошлим изборима, која ни под којим условима не пристаје да на биралишта иде у Радуловићевом загрљају.

То је јуче за наш портал потврдио и високи функционер ДСС-а, Урош Јанковић, који је рекао да су у случају коалиције спремни да подрже Бошка Обрадовића као заједничког кандидата патриотске опозиције, али да у ту патриотску опозицију никако не спадају Шутановац и Радуловић.

Обрадовић, међутим, проблем, и то много озбиљнији, има и у свом дворишту – како потврђује наш инсајдер из “Двери”, Коста Чавошки и Мило Ломпар одбијају да чују Бошкове “аргументе” и обојица су најавили да ће, уз још патриотски оријентисаних интелектуалаца блиских или ангажованих у “Дверима”, такву сарадњу назвати правим именом: издајом.

Бошко и Радуле – два играча са Скотове клупе за резерве

Жустро је на овакву могућност реаговао и народни посланик Срђан Ного, коме је прво сујета била повређена што су се преговори обављали без њега и иза његових леђа, а потом је одбио овакву могућност као сулуду.

-Било је веома оштро. Ного је у крајње непријатној расправи у једном моменту поручио: Бошко, ако идеш са Радуловићем, мене заборави – каже наш инсајдер из “Двери” који је присуствовао овој расправи.

На сарадњу са Радуловићем благонаклоно не гледају ни бројни, у потпуности запостављени одбори “Двери” који негују далеко тврђу политику него што им то лидер у последње време промовише, па постоје велики изгледи да ће Скотова директива (која се одбити не сме) донети нове расколе и цепања у ономе што је од “Двери” остало.

Т. Ловрековић

Back to top button