ВЕСТИ

ДВЕРИ И РАДУЛОВИЋ ОСТАВИЛИ ХИЉАДЕ ЉУДИ БЕЗ ПОСЛА – Укинута Уредба о помоћној полицији

Прочитај ми чланак

На седници Владе Србије, укинута је Уредба о помоћној полицији, потврдио је Танјугу потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

 Небојша Стефановић је раније најавио да ће Влада укинути Уредбу о помоћној полицији и да та полиција неће бити формирана.

“Уредба ево већ 12 година постоји, а сви кажу да је штетна и ми ћемо као влада укинути ту уредбу и неће бити формирања било какве помоћне полиције”, рекао је Стефановић поручивши истовремено младим људима из Криминалистичко-полицијске академије да, нажалост, због притисака које врше Саша Радуловић, Двери и ДС, МУП неће бити у могућности да их запошљава.

Упитан зашто подлеже том притиску, министар је навео да је прејака хајка која се води против власти “не само од тог дела опозиције, већ и неких медија”.

“Представаљају нас као монструме који не знам шта раде због тога што су они и њихови коалициони партнери формирали то за шта нас отпужују. Неће бити формирана помоћна полиција и као што данас нема ниједног помоћног полицајца, неће га ни бити”, истакао је Стефановић.

Министар је поново подсетио да је 2005. донет Закон којим се предвиђа помоћна полиција.

“Ниједна власт, ниједна влада ни премијер нису га укинули, повукли или променили. Они су донели Уредбу 2006. године, а ми нисмо ангажовали никада ниједног помоћног полицајца”, рекао је Стефановић.

Истиче да је у МУП-у 4.000 припадника полиције мање него 2014. године, да се штеди, али да је полиција ефикаснија.

“Да смо да смо хтели да стварамо, као што нам се спочитава, неку партијску војску не бисмо имали 4.000 мање људи у полицији”, подвукао је министар.

“Они су доносили Уредбу о помоћној полицији, они је формирали, а сада нас оптужују за то. А ми никада нисмо ангажовали ниједног помоћног полицајца”, истакао је Стефановић.

Поједине опозиционе странке, укључујући ДС, ЛСВ, Покрет за преокрет, ДЈБ и Двери навеле су раније да Уредбом о помоћној полицији влада настоји да замаскира своју неспособност, подрива институцију полиције и покушава да формира паралелну страначку полицију.

РТС

Back to top button