ВЕСТИ

Ђурић: За Српску Нову креће воз Београд-Косовска Митровица

Прочитај ми чланак

На директној линији Београд-Косовска Митровица саобраћајаће најновији воз из Русије, који ће на своје прво путовање кренути за Српску Нову годину, најавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“За Српску Нову годину премијерно креће воз Београд-Косовска Митровица. Он ће ићи рутом Београд-Младеновац-Лапово-Крагујевац-Кралјево-Рашка-Косовска Митровица. То ће бити брзи воз, неће стајати код сваке ћуприје”, рекао је Ђурић гостујући на телевизији Пинк.

Он је нагласио да се директна линија Београд-Косовска Митровица успоставлја први пут после рата.

Он је додао да ће цена карте бити поволјнија него аутобуска.

Према његовим речима, реч је о најмодернијем возу који је декорисан мотивима српског културног и духовног наслеђа на Косову и Метохији.

“Сполја је брендиран српском заставом и називима најлепших српских цркава, манистара и средњевековних градова на КиМ”, рекао је Ђурић и додао да је у питању рад уметника Андреје Василјевића.

Он је прогнозирао да ће међу главним корисницима воза бити студенти из разних делова Србије, који студирају на Универзитету у Косовској Митровици.

Ђурић је подсетио да је 12.000 студената тренутно на Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици где, нагласио је, постоји трећи по величини студентски град у Србији.

Извор: Радио Контакт Плус – КиМ

Back to top button