ПОЛИТИКА

Стефан Стаменковски: „Оркестрирани напади на МУП са циљем дестабилизације Србије!“

Прочитај ми чланак

Окупација Србије која траје већ 16 година, из дана у дан добија све озбиљније размере, а сваки покушај обнове суверенитета бива нападнут од стране одређених медија, НВО сектора и појединих политичких субјеката.

Реаговање надлежних органа који су 31. децембра ухапсили двојицу бивших припадника службе за тајно праћење МУП-а Србије Младена Трбовића и Милана Думановића изазвало је оркестриране нападе прозападних структура у Србији и постало најновија тачка притисака на институције. Поменуту двојицу надлежни су ухапсили због чињенице да су у јавности сведочили о свом ангажману на комеморацији у Поточарима 11. јула 2015. године на којој је био присутан и премијер Републике Србије Александар Вучић. Оперативци службе за тајно праћење, на тајном задатку од велике државне важности, ангажовани на догађају високог ризика иступају јавно за Ал Џазиру и медијски се експонирају.

Како сами тврде, они боље баратају са позиције оперативца информацијама и договорима између МУП-а Србије и надлежних у Републици Српској, па вероватно сматрају да боље знају да ли је овакав договор био унапред постигнут. Заправо, из овога се може закључити да је страни фактор који контролише ова два оперативца МУП-а Србије био прескочен у размени информација па је самим тим сматрао да се не ради по прописима, то јест по шаблону који су нам наметнуле окупаторске власти.

Они тенденциозно, ширећи лажи и полуинформације, а дебело помогнути осведоченим медијским непријатељима Србије покушавају да у српској јавности постигну одређене резултате али и да изврше крајње притиске на институције система, који се рецимо у овом случају потрудио да самостално одради активност без полагања рачуна разним страним „супервизорима“.

Дакле сваки покушај да Србија покаже макар мало способности да сама контролише ситуацију на пољу безбедности, завршава се медијским линчом од стране инсталираних структура на Балкану(Ал Џазира, Н1,Б92), ударима НВО сектора али од скоро и уз помоћ најлојалнијих слуга окупатора Саше Радуловића и Саше Јанковића.

Ако говоримо о ономе шта се догодило 11.07.2015. године у Сребреници са аспекта безбедности, поражавајуће је да о највишим државним функционерима брину они који се налазе под контролом или у дослуху са западним структурама од којих су раније заврбовани и који су желели да догађај у Поточарима буде иницијална каписла нове дестабилизације Балкана.

Грађанима Србије треба отворено рећи да су Трбовић и Думановић по налогу из западних обавештајних структура изашли у српску јавност са овом причом, и то искључиво преко медија који су строго везани за атлантистичку и антисрпску уређивачку политику, а са циљем да било какав покушај аутономног деловања српског МУП-а без „договора“ са западним „партнерима“ у старту сасеку.

Дакле, после срамних изјава за Ал Џазиру, које су за циљ имале слабљење позиција Србије и Српске, као и покушај да се оваквим методама спречи стратешка сарадња две полиције видимо да су испоставе западних служби на Балкану, пре свих ЦИА и МИ6, у великој паници.

Уколико неко ко је у обавези да поштује државни систем и преузео је обавезу чувања државне, односно службене тајне, иступи директно у намери наношења штете држави Србији изношењем било неистине, било службене тајне, било чак полуистине, тај неспорно као државни службеник у структурама безбедности чини издају државе.

То се посебно односи ако је изношење таквих података учињено у циљу изазивања неповерења у безбедносне структуре, а нарочито ако је то учињено у корист одређеног страног елемента.

Нажалост, сведоци смо да многи у Србији подлежу оваквој пропаганди управо услед тога да је извор оваквих информација наводно веродостојан. Тиме они који се придружују оваквој кампањи постају учесници деловања против државе. Такви услед тога што су доведени у заблуду нису саучесници, али таква заблуда је отклоњива и у одређеном тренутку и такви који истрајавају на кампањи против безбедносних структура ипак постају свесни саучесници.

Чуди да кампања против српских безбедносних структура, нарочито добија на снази из партије ДЈБ, те да се чини као да им је циљ да српска страна поново не буде спремна да спречи понављање Добровољачке улице када су исти они који сеире у Поточарима побили војнике и часне официре ЈНА.

Уместо да комплетна српска јавност и друштвено одговорне категорије поздраве јачање сарадње МУП-а Србије и Републике Српске и да то буде један од модела приближавања две српске државе у сваком смислу, ми имамо случај да неколико „спавача“ у полицији, Ал Џазира и НАТО опозиција покушавају да то представе као криминал под контролом државе.

Позивам надлежне органе да на адекватан начин третирају оне који подржавају кривично дело као и оне који су га извршили. Издаја државе и опструкција рада безбедносних служби се морају спречити.
Сваком иоле политички и безбедносно писменом грађанину Србије јасно је да се овде ради о припреми терена за паралисање служби безбедности пред велике безбедносне изазове који очекују Србију.

Back to top button