ВЕСТИ

Чепурин: Новогодишњи поклон за безбедност Србије

Прочитај ми чланак

СРБИЈА је неутрална и поштујемо тај статус. Али јака војска и привреда у порасту су добар темељ за дипломатска решења. Не чуди ме да се у таквом сложеном тренутку Београд обратио Русији за помоћ. И Русија је одговорила позитивно и пријатељски – овако амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин, за “Новости”, коментарише договор о набавци ловачких авиона.

Он каже да је резултат путовања премијера Александра Вучића у Москву “постао диван новогодишњи поклон за руско-српске односе, за безбедност Србије”:

– Од кључног значаја за успех преговора је наравно да се тиме бавио лично премијер. Питања безбедности у данашњем свету захтевају посебну пажњу. Србија се налази у сложеној регији са гомилом супротности где се понекад појављују искушења да се проблеми решавају на штету интереса комшија.

Чепурин истиче да решавање проблема без Србије, “а камоли против Србије” неће успети, као и да је преоружавање Србије одавно потребно:

– Захваљујући напорима руководства двеју земаља руско-српска сарадња 2016. године у свим сферама се значајно ојачала. Наставићемо да је ојачавамо, полазећи од тога да ће то бити од користи за наше народе, за успостављање конструктивне сарадње у Европи и у свету. Надамо се да ће следећа година бити блиставо успешна за руско-српске односе.

Вечерње Новости

Back to top button