ВЕСТИ

Вучић: Саучествујемо у болу и тузи руског народа; Дачић: Најоштрије осуђујемо

Београд – Највиши српски званичници упутили су руским колегама телеграме саучешћа поводом убиства руског амбасадора у Турској Андреја Карлова.

Председник Владе Србије Александар Вучић навео је да је Србија ужаснута злочиначким актом и саучествује у болу и тузи руског народа.

„Овај догађај још једанпут показује да с тероризмом морамо да се обрачунамо немилосрдно и бескрупулозно, а Србија ће у сваком тренутку пружити подршку свим снагама мира“, навео је Вучић у телеграму саучешћа који је упутио премијеру и председнику Русије Дмитрију Медведеву и Владимиру Путину, као и руском народу и породици настрадалог амбасадора.

Шеф српске дипоматије Ивица Дачић упутио је телеграм руском колеги Сергеју Лаврову поводом убиства руског амбасадора у Турској Андреја Карлова.

Дачић је, како се наводи у саопштењу, у телеграму навео да Србија најоштрије осуђује „терористички напад у Анкари“ у којем је убијен руски амбасадор.

„Саосећамо у болу породице убијеног амбасадора, Министарства спољних послова и целе Русије“, наводи се у телеграму.

Руски амбасадор у Турској Андреј Карлов преминуо је после рањавања током отварања изложбе посвећене Русији у Анкари, потврдило је руско министарство.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker