ВЕСТИПОЛИТИКА

ПРИЈАТЕЉ БОШКА ОБРАДОВИЋА И ГОСТ ДВЕРИ – Иван Пернар на УСТАШКОМ протесту!

Прочитај ми чланак

Посланик Живог зида у хрватском Сабору Иван Пернар био је присутан на усташком скупу у Загребу, објавио је Антифашистички фронт на својој Фејсбук страници.

2

Посланик Живог зида у хрватском Сабору Иван Пернар био је присутан на усташком скупу у Загребу, објавио је Антифашистички фронт на својој Фејсбук страници.

На фотографијама саборски посланик и челник Живог зида Иван Пернар поносно корача у првом реду протеста ХОС-ових добровољаца који имају натписе „За дом спремни“, „Стоп парТИТОкрацији“, и прецртани натпис Антифа.

Пернар је у више прилика истицао како не жели да се бави идеолошком темама, већ га занима искључиво монетарна политика и побољшање животног стандарда у Хрватској.

Хрвати опет због Јасеновца за дом спремни

Испред просторија Српског народног већа у центру Загреба одржан је протест у организацији Аутохтоне хрватске странке права (АХСП), током којег су окупљени узвикивали усташки поклич „За дом спремни“.

3

Протест је одржан због закључка одбора Хрватског сабора о уклањању спомен-плоче за погинуле припаднике ХОС, на којој је писало „За дом спремни“, недавно постављене у Јасеновцу, пренео је портал хрватског „Јутарњег листа“.

Међу окупљенима су били Дражен Келеминец из Аутохтоне хрватске странке права и глумац Божидар Алиц, који су тражили да се председнику СНВ и потпредседнику СДСС Милораду Пуповцу укине имунитет. Алиц се заложио и за лустрацију хрватског друштва, али и ХДЗ и СДП, а најавио је и оснивање Хрватског радикалног националистичког покрета. Протест је настављен испред седишта Социјадемократске партије, где је Дражен Келеминец из Аутохтоне хрватске странке права одржао говор у коме је чланове СДП називао погрдним именима.

Скуп, на коме је било присутно између 150 и 200 присталица АХСП, обезбеђивале су, како се наводи, јаке снаге полиције.

Окупљени су узвикивали поздрав са натписа на поменутој плочи, а неки су носили и амблеме са тим натписом. „Јутарњи“ наводи да је повремено на скупу долазило до кошкања, али да је полиција одмах реаговала и тако спречила веће инциденте.

Неколико младих учесника одведено је у полицијску станицу на разговор, јер су познати полицији по ранијим инцидентима, али су и они брзо пуштени.

Скуп је завршен поздравом „За дом спремни“, након кога је остатак окупљених одговорио: „Спремни!“

Back to top button