ВЕСТИПОЛИТИКА

СНП НАШИ- Хрватска политика према Србији је отворено непријатељска!

Прочитај ми чланак

Процеси преговора око прикључења Србије Европској унији, дошли су до тачке неиздржљивости. Немили догађаји из Брисела, су јасан показатељ намера ове трговинске творевине без политичке интеграције какве су јој намере према Србији. Намере су јој јасне а то је место Србије у предсобљу Европе, и политика по систему “штапа и канапа”.

То је довољан показатељ о исправности основних програмских циљева СНП “Наши”, када се говори о спољној политици. Наш јасан став по питању ЕУ је трговинска сарадња на равноправним односима, а никако не видимо Србију као чланицу те погубне творевине.

Залажемо се за сарадњу са слободним државама који поштују међународно право, а не са агресорима који су више штете нанели српском народу него користи. Што се тиче хрватске политике према Србији, ми је разумемо као отворено непријатељску. То није ништа ново ни изненађујуће. Хрватска као пуноправни члан ЕУ, има најмање права од свих чланица ЕУ, да Србији држи лекције о правима националних мањина, систему образовања и културним богатствима јер је та држава зачета на геноциду.

И данас у 21.веку, Република Хрватска се иживљава на српској националној мањини, сатире ћирилично писмо и чини сва друга недела и злочине из хроничне мржње према српском народу ма где он био. Изражавамо захвалност према Хрватској што колико год се трудила није успела да прикрије свој став Србије и колико јој је стало до унапређења односа две суседне државе.

Овом приликом позивамо Владу Републике Србије, да прекине све процесе и преговоре који се односе на интеграције наше земље са ЕУ, и окрене се сарадњи и интеграцијама са земљама Истока, које виде Србију као савезника на свим пољима и равноправног партнера.

Подвлачимо на крају да је СНП “Наши” уставобранитељска и државотворна организација у служби интереса српског народа, и немамо ништа против сарадње са ЕУ али само у домену политичке и економске сарадње на равноправним односима.

Нисмо спремни да жртвујемо националне и економске интересе Србије и њен територијални интегритет и суверенитет ради чланства у једној творевини која пуца по свим шавовима.

За достојанствену и јаку Србију!

Информативна служба

Снп “Наши”

Back to top button