ВЕСТИПОЛИТИКА

МАФИЈАШКА ПУДЛИЦА – „Није ваљда Човићева улога у Звезди толика да би га ослободила кривице за убиство Ђинђића!“

Прочитај ми чланак

Председник СРС Војислав Шешељ апеловао је у Скупштини Србије да се разреше убиства премијера Зорана Ђинђића и двојице гардиста у Топчидеру.

“Ми смо раскринкали улогу Небојше Човића и документовали његово учешће у завери у којој је убијен Ђинђић, а МУП ништа не преузима. Целом досманлијском режиму је јасна улога Човића, неки су о томе и писали, а сада имамо необориве доказе о његовој улози. Ако може грађанска иницијатива и новинарска храброст у случају Курира да допринесе, онда мора и МУП да да свој допринос. Крајње је време да се стави тачка на тај случај, да се не би вукао као случај Кенеди. Није ваљда толико значајна улога Човића у Црвеној звезди да би га то ослободило кривице“, рекао је Шешељ.

Потом се осврнуо и на случај “Топчидер“.

“Овде је помак постигнут. Очигледно је да је Вук Јеремић учествовао у заташкавању, али му је улога могла бити минимална јер је он служио војни рок као цивил у кабинету Бориса Тадића. Нема сумње да је умешан, али му улога није најважнија. Ту је најважнија улога Бориса Тадића и монструма Микија Ракића, који је жарио и палио Србијом. Знам да има заслуге за формирање напредне странке, али је мртав и не морате да му се захваљујете више. Разјасните његову улогу, она се може разјаснити, а не може док се не саслуша Тадић. А шта се чека? Саслушава се Јеремић који је као војник цивилне службе придодат кабинету Тадића, он је могао само његове налога да извршава, а не самостално да доноси одлуке“, закључио је Шешељ.

Шешељево излагање долази у тренутку када се у једном београдском листу име Небојше Човића доводи у везу са убиством Ђинђића.

 

Извор: Б92

Back to top button