ВЕСТИПОЛИТИКА

“ДОСТА ЈЕ БИЛО” ЛАЖИ И ПРЕВАРА! Радуловић је отимао кеш од пропалих фирми!

Прочитај ми чланак

Држава 2011. године покренула истрагу против Саше Радуловића због милионских махинација које је починио као стечајни управник. Кад је постао министар, лидер ДЈБ стопирао истрагу

Саша Радуловић, бивши министар привреде и лидер странке “Доста је било”, својевремено је као стечајни управник на сумњив начин извлачио милионе из фирми које су му, од државе и суда, биле поверене на управљање.

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ
Министар Саша Радуловић је, у име државе, пре завршетка истраге опростио мућке стечајном управнику Саши Радуловићу?!
Радуловић, који се данас у Србији представља као највећи заштитник обесправљених радника и борац против криминала и корупције, био је под истрагом због сумње да је незаконитим поступањима оштетио државу и фирме у стечају. Ту истрагу је, међутим, обуставио управо Радуловић када је 2013. постао министар?!
Све давао себи
Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ), показује документација, започела је 2011. поступак против Саше Радуловића. У тој истрази откривено је да је Радуловић књиговодствене послове у стечајним поступцима које је он контролисао уступао фирми чија је власница његова супруга, што је класичан сукоб интереса.

ОДБОР ЗА ФИНАНСИЈЕ
Радуловић је хтео да приватизује стечај и држави одузме контролу. Његов циљ је био да попише имовину фирми у стечају и распрода је за мале паре.
Осим тога, Радуловић је, по налазима из истраге, свесно и систематски, одуговлачио стечајне поступке како би што дуже примао астрономске накнаде од по неколико стотина хиљада динара месечно. Такође, био је осумњичен и да је избегавао попис комплетне имовине фирми које су му биле дате на управљање. Сумњало се да је тако покушавао да незаконито присвоји милионски вредно земљиште и некретнине (о овоме ће Информер детаљније писати у наредним данима).
Ова истрага, међутим, никада није завршена. Зашто? Па Радуловић је 2013, чим је постао министар, променио комплетно руководство АЛСУ и преко својих људи средио да држава одустане од истраге против њега! Преведено, министар Саша Радуловић је, у име државе, пре завршетка истраге опростио мућке стечајном управнику Саши Радуловићу?!
Документација до које смо дошли указује на то да је Радуловић, који је постао министар августа 2013, већ крајем новембра исте године предложио стечајног управника Ивану Матић за новог директора АЛСУ. Упућени кажу да су Радуловића и Матићева блиски дугогодишњи пријатељи!
– Одмах су замењени и председник и заменик председника и чланови дисциплинског већа АЛСУ и на сва та места су дошли људи блиски Радуловићу! Дисциплинско веће АЛСУ преузели су стечајни управници Драган Вигњевић из Суботице, Добривоје Петровић из Смедерева, Зоран Стојановић из Бачке Тополе и Иван Николић из Београда. И једна од првих ствари које су урадили била је да крајем 2013. обуставе све поступке против Радуловића. Званично, то је урађено због недостатка доказа, али истина је по свему судећи сасвим другачија… – преноси наш извор.

Информер

Back to top button