ДРУШТВО

ПРОТЕСТ ВОЈСКЕ – Или ко то хоће украјински сценарио у Србији?

Прочитај ми чланак

На данашњем протесту Војног синдиката, председник Новица Антић изјавио је: ” Да у Европи корумпиране политичаре бацају у контејнере и везују за бандере, и ви ћете то доживети од нас, немојте се изненадити када завршите у контејнеру” што је поздрављено аплаузом окупљених.

Оно што је председник синдиката Новица Антић заборавио да помене, то је да политичаре  бацају у контејнере и везују за бандере неонацистичке формације у Украјини, које су започеле крвави грађански рат по налогу САД.

Поставља се питање да ли протести војног синдиката, који су започели због незадовољства због малих плата, могу да прерасту у нешто много горе и страшније, и уведу Србију у грађански рат.

Одговор на то питање је тешко дати, али очигледно је да владари из сенке, прижељкују такав сценарио. Идуће питање које се мора поставити, како је могуће да се на протесту због малих плата, прети неонацистичким методама које се спроводе у Украјини и да се лица која су за то одговорна и даље налазе на слободи.

Овакве изјаве, у којима се прави паралела са екстремним неонацистичким групама које су одговорне за грађански рат у Украјини и које на сваки начин гуше грађанске слоободе су крајње опасне,  и оне свакако немају никакве везе са мирним протестима које су организатори најављивали.

И оно што се намеће као кључно питање, зашто су припадници Војног синдиката ћутали свих ових година када су им смењивали и пензионисали колеге због учешћа у ратовима, и када су их слали у Хаг, зашто су ћутали када су потписивани споразуми са НАТО, зашто су ћутали када је био мартовски погром Срба на Косову и Метохији, а сада желе грађански рат због малих плата.

Да читав протест смрди, најбоље говори и сам разлог за излазак на улицу, који је крајње себичан и дегутантан, јер бити припадник војске није професија, него позив, кроз који се служи народу и држави.

Ко стоји иза позадине протеста, и ко жели крвопролиће на улицама, и како је могуће да су особе које су данас претиле грађанским ратом још на слободи, мораће да што пре испитају надлежни органи.

У супртоном, мораћемо озбиљно да се забринемо куда иде Србија.

Ана Петровић

 

Back to top button