ПОЛИТИКА

ДЕФИНИТИВНО ЧОВЕК ЦИА – Бошко одустаје од кандидатуре за Председника? Подржаће Јеремића!?

Прочитај ми чланак

Састали се лидер Двери и некадашњи кандидат за генсека УН. И ДСС спреман да уђе у шири опозициони блок

У ОКВИРУ незваничних консултација уочи предстојећих избора Вук Јеремић се срео са лидером Двери Бошком Обрадовићем и разговарали су о стратегији опозиције и укрупњивању странака у савез против власти – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, Обрадовић је изразио и спремност да одустане од своје кандидатуре за шефа државе уколико се опозиционе странке договоре да њихов заједнички кандидат буде Јеремић.

Како сазнајемо, бившег шефа дипломатије и некадашњег функционера ДС могли би да подрже и „Доста је било“, СДС Бориса Тадића, Санда Рашковић Ивић, Ђорђе Вукадиновић, а могуће и ДС. Јеремић се свакодневно консултује са политичким актерима који би могли да стану иза његове кандидатуре.

Наводно, ове странке и лидери увелико се припремају и за опцију да се истовремено са председничким, одрже и ванредни парламентарни избори. У том случају, разматра се могућност да носилац њихове листе буде Саша Јанковић.

Ако се закаже и ново гласање за народне посланике, ширем опозиционом савезу спреман је да приступи и ДСС. Потпредседник те странке Милош Јовановић објашњава за „Новости“ да су они увек стављали политичка опредељења изнад свега, али да не искључује разговоре унутар опозиције у случају избора за Скупштину:

– Уколико власт одлучи да трећи пут за четири године распише и ванредне парламентарне изборе, без икаквих ваљаних политичких разлога, то значи да они суспендују политику. У тој опцији, за коју не верујемо да ће да се оствари јер би била изузетно неозбиљна, ДСС би био спреман да разговара са свим опозиционим странкама о начину наступа на тим изборима.

„ДОВИЂЕЊА ЊУЈОРКУ“

ЈЕРЕМИЋ је у четвртак и на „Твитеру“ најавио да се после четири године враћа из САД у Београд, што је у политичкој чаршији подгрејало спекулације да је спреман и да поново уђе у политичку арену Србије.

– После четири интензивне године, довиђења Њујорку. Време је да се вратим кући – написао је Јеремић.

Вечерње Новости

Back to top button