ДРУШТВО

ЛАЗАНСКИ ТВРДИ: Сумњива улога Вука Јеремића и иностраних елемената у случају убиства гардиста?!

Прочитај ми чланак

Да ли то постоји неки паралелни систем извештавања, паралелни систем војне хијерархије или ту има неких иностраних елемената, што је највише забрињавајуће, што ме највише копка и доводи у једну врсту тешке дилеме- навео је Лазански за телевизију Пинк.

Он је рекао да је врло занимљиво што то прво нису сазнале обавештајне и контраобавештајне службе војске, као што би требало.

– Врло је занимљиво да одговарајаће обавештајне и контраобавештајне службе војске, које би прве то требало да знају, нису обавестиле или јесу, не знам шта од тога, него да кабинет председника државе обавештава начелника Генералштаба да се у том и том објекту десило то и то- казао је Лазански.

Адвокат породице двојице страдалих гардиста Олгица Батић изјавила је раније данас да је бивси начелник Генералштаба Бранко Крга својевремено рекао да му је нејасно како то да га о погибији гардиста први обавештава Јеремић, који је 2004. године служио цивилни војни рок у својству саветника тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Она је додала и да очекује да се у том случају, саслуша Вук Јеремић, да су то тражили од тужилаштва, али да не зна да ли је то учињено.

Гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић пронађени су 5. октобра 2004. мртви после пуцњаве у кругу војног објекта „Караш“ у Београду.

 

Извор: Танјуг

Back to top button