ВЕСТИ

Новинару Спутњика забрањен улаз на скуп о НАТО-у у Београду (ВИДЕО)

Прочитај ми чланак

Новинару Спутњика није дозвољено да присуствује отварању дводневне међународне конференције о НАТО-у у Београду, у организацији Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС).

Како је објашњено, конференцији су могли да присуствују само медији којима је лично упућен позив. На питање новинара Спутњика због чега је тако, одговор је био: “То је наша политика”.

Иначе, скупу су присуствовале само екипе Тањуга и РТ Војводина.

Ово није први пут да се ЦЕАС и његова директорка Јелена Милић  “обрачунавају” са Спутњиком.

Тако је у августу месецу ове године на конференцију за новинаре, на којој су представљени нови чланови и планови Центра за евроатлантске студије, Милићева позвала само одабране медије.

На питање зашто то ради Милићева је рекла:

– Право да вам кажем, може ми се да не одговарам на позиве одређених које не сматрам легитимним актерима медијског живота у Србији.

Дводневна међународна конференција у оквиру Четврте београдске НАТО недеље, која, у организацији ЦЕАС-а, почела је у понедељак и окупиће реномиране међународне стручњаке.

Теме скупа су природа будуће сарадње између НАТО и ЕУ, кључне одлуке НАТО самита у Варшави и њихове импликације на Западни Балкан, однос трансатлантских партнера и Русије и примена Индивидуалног акционог плана партнерства између Србије и НАТО-а, усвојеног пре две године.

Извор: Вести

Back to top button