ПОЛИТИКА

(ВИДЕО) ИВАН ИВАНОВИЋ – Србији је спас у савезу са Русијом!

Прочитај ми чланак

Председник Српског народног покрета “Наши” Иван Ивановић гостовао је у емисији радија “2М“ у којој је говорио о актуелној политичкој ситуацији. Лидер СНП “Наши“ говорио о односима између Србије и Русе, али и политичким околностима, првенствено опозицији, али и актуленом режиму у Београду.

Он је током емисије коментарисао посету премијера Казахстану, и навео да је овај покрет први промовисао идеју “Евраозијске уније” у Србије, са којом Вучић води преговоре током посете Астани на позив председника Нурсултана.

Ивановић је истакао да је опозиција разједињена и да се грађани налазе у стању апатије због немогућности да се прехране, због чега према његовим речима ‘напуштају Србију” трбухом за крухом и одлазе у свет.

Он је подсетио да су СНП “Наши” први предвидели распад ДСС након уласка у скупштину, али и оптужио лидера СРС Шешеља да оркестрира нападе на Девенпорта са Вучићем, са којим тврди да има договор о сарадњи на председничким изборима.

Председник “Наших” се у емисији осврнуо на сарању са Русијом, и како каже, катастрофалном политиком СНС, оличеном у неуспелим приватизацијама и царинским олакшцама страним компанијама, уместо извоту пољопривредних прозивода и наменској индустрији.Он је коментарисао и однос цркве према Бриселском споразуму и нелегалним изборима на КиМ, за које је навео да представљају јасан пресек у односу на ставове покојног патријарха Павла и издају актуелног поглавара својом подршком учествовању Срба у иституцијама самопроглашеног Косова.

Он је подвукао у обраћању да “народ не треба да губи наду” и да је јасно на примеру односа снага у региону али и актуелних потреса у ЕУ и САД, да је промена могућа.

Ивановић је коментарисао политичку ситуацију у Црној Гори, наводећи да је режим у Србији стао у одбрану Ђукановића, како би по “сачувао себе” али и “отплатио дуг” због помоћи СНС-у у разбијању СРС.

Он је позвао родољубиве покрете на саборност у новом патриотском блоку за следеће парламентарне или предстојеће председничке изборе.

– Ја бих волео да то буде један нови патриотски блок, који ће изаћи на републичке, и наравно волео бих да изађемо на председничке изборе, и то би био један леп увод у наше политичке  активности – рекао је Ивановић.

 

 

Извор: Oslobodjenje.rs

Back to top button