ВЕСТИ

Вучићев кум унајмио бившег сарадника Земунског клана да зачини причу о измишљеном атентату

Прочитај ми чланак

Ако се у протеклих неколико дана нисте наслушали глупости о измишљеном атентату на Александра Вучића и америчким шпијунима, онда ће вас сигурно интересовати шта је на ту теаму имао да каже Легијин бивши саветник.

Вучић је пробудио све духове из деведесетих. Људи за које смо некада мислили да су део ружне прошлости, данас красе насловне стране режимских новина као релевантни саговорници.

Бивши саветник Милорада Улемека Легије и некадашњи сарадник Земунског клана, Милорад Брацановић, дао је интервју недељнику “Експрес” поводом измишљеног атентата на Вучића.
Први број “Експреса” изашао је после избора 24. априла. Као издавач тог листа наводи се фирма “Публисхер доо”. Стопостотни власник је Горан Веселиновић, кум Александра Вучића и маркетиншки тајкун.

Укратко, Веселиновић је тај који рекламама цензурише и уцењује медије.

Како би порука бившег Легијиног саветника дошла до што већег броја људи, државна агенција Тањуг пренела је сажету верзију интервјуа за све остале медија. Откад је постало важно шта Брацановић има да каже?

Важно је. Вучићев кум је интервјуом са Брацановићем измишљеном атентату на Вучић покушао да поврати легитимитет.

Брацановић је буквално парафразирао и поновио све што су у протеклих неколико дана говорили Небојша Стефановић, Александра Вулин и Александра Вучић.

“Циљ целе ове акције јесте порука председнику владе или можда последња опомена, а изгледа да је последња, да, уколико се нешто не промени, може да буде кобно по њега или неког од његових најближих, мислим на породицу, децу, жену, родитеље, брата.”

Кад ти то каже бивши Легијин саветник, онда можда поверујеш да је истина.

Према његовим речима, само остављање аутомобила накрцаног сандуцима са оружјем на том месту, али остављен тако да буде примећен, значило је поруку.

“То је порука. Порука да ће нешто да се деси ако се одређене ствари не предузму. Јер атентатори су без ових знакова и симбола могли и да изврше напад, али то очигледно није био циљ. Ово је мафијашка порука”, каже Брацановић у интервјуу, у коме се за ту поруку наводи да је мафијашка, али са “потписом западних обавештајних служби“.

Као да слушамо Александра Вулина или Небојшу Стефановића.

А кад је реч о новом арсеналу оружја откривеном на Новом Београду, за Брацановића је то јасна паралела са догађајима који су претходили убиству Зорана Ðинђића:

“Ова гаража са оружјем, то је потпуно иста прича као и покушај, а потом и убиство Зорана Ђинђића, кад је ‘ауди смрти’ пронађен у мало коришћеној гаражи ‘Комбанк арене’.”

“Ауто који је сада пронађен украден је у јануару ове године, а да је украден недавно, њега би још тражили. То личи на професионализам. С обзиром на то да су пронађени ‘хеклер кох’ (‘бебица’), телефони за активирање експлозива, 400 грама експлозива пластичног, са толико експлозива може да се сруши један осредњи објекат и обично се користи за неутралисање живе силе, убијање људи. Тешко да је случајно нађено.”

Брацановић тврди да оружје са Новог Београда има везе са оружјем из Јајинаца, баш као што тврде сви Вучићеви медији, док се полиција о тој наводној повезаности уопште не оглашава. МУП није потврдио, а ни демантовали наводе.

Вучић је свим својим министрима јуче наредио да више не коментаришу детаље из наводних истрага.

Шта Вучић сада ради? Све лажи које би изговарали његови министри, сада објављују сви његови медији. Тако Вучића нико не може да оптужи да лаже или фалсификује чињенице, док из сенке преко медија креира погодно јавно мњење.

Ко је Брацановић?

Милорад Брацановић је после 5. октобра постављен за начелника 7. управе, која се бавила прислушкивањем. После побуне ЈСО-а 2001. године, направљен је компромис са Јединицом и Брацановић је именован за заменика начелника ДБ-а што је практично била најважнија функција у служби. Заменик начелника је уствари први оперативац који добија све информације. Брацановић је ту функцију злоупотребљавао да Земунском клану доставља информације о припреми Владе за обрачун са њима. У судском поступку за убиство премијера Србије био је само сведок, а не и оптужени.

Телепромптер / Тањуг / Инсајдер

Back to top button