ВЕСТИ

ЧОВЕК ЗА ПРЉАВЕ ПОСЛОВЕ: Везе Вучићевог брата са криминалом све очигледније

Прочитај ми чланак

 

Андреј Вучић први пут је постао познат широј јавности у оквиру афере са фантомском фирмом “Асомацуму”.

Телепромптер.рс је тад ексклузивно објавио да Вучићев брат на свом имену име фантомску фирму која је служила за прање новца.

Народни посланик Зоран Живковић дигао је аферу око фантомске фирме на виши ниво када је Александру Вучићу у Скупштини поставио питање на ту тему.

Случај је касније завршио на суду где је установљено да је лична карта Андреја Вучића, која је коришћена за отварање фантомске фирме, била фалсификована.

Јавност је оправдано постављала питање због Вучић и његов брат нису обавестили државне органе од фалсификованим документима још 2010. године, када је фирма и основана.

Ни суђење у том случају није прошло без сумњивих дешавања.

Наиме, првобитни судија склоњен је са случаја под изговор да је одуговлачио процес. Нови судија је по убрзаном поступку донео пресуду да је лична карта Андреја Вучића била фалсификована.

Бранилац по службеној дужности фирме “Асцомацум” поднео је жалбу Апелационом суду, а тај суд је потврдио првостепену пресуду.

Бранилац је затим поднео жалу Уставном суду.

ПРЕУЗИМАЊЕ ЛУКСУЗНИХ РЕСТОРАНА

“Добро обавештени” чаршијски извори тврдили су да је познати београдски ресторан “Франш” под сумњивим околностима преузео Андреј.

Докази да је Андреј власник “Франша” никада нису објављени у јавности, али ту тему, из неког разлога, често је помињао премијер Вучић.

– Сит сам кафанских прича. Цео град прича да је мој брат купио ресторан ‘Франш’, а ја тамо нисам био 10 година, док он у животу није био тамо, навео је Вучић на једној од конференција за новинаре.

Ако су то биле само “кафанске приче”, зашто је Вучић на националним телевизијама ту тему једно време константно провлачио?

НАПАД НА ЖАНДАРМЕ

Невероватну моћ Вучићевог брата видели смо након инцидента на “Паради поноса” када је напао жандарме у покушају да пробије кордон.

Према изјавама оптужених жандарма, Вучићев брат их је први напао, а тврдили су и да им је он претио да ће их расформирати.

Андреј је одржао своју реч јер је расформирање у току.

На суђењу је забележено више лажних исказа сведока на штету жандарма, а посебно је било спорно сведочење Ђорђа Гачановића, члана Српске напредне странке јер је полиција раније утврдила да он уопште није био на лицу места.

Међутим, то није спречило тужиоца да га позове да сведочи.

ВЕЗЕ СА ЛИКВИДИРАНИМ НАРКО ДИЛЕРОМ

Најновија дешавања око измишљеног атентата на премијера Вучића открила су да Вучић и његов брат имају прикривене везе са навијачком нарко мафијом.

Поред тога што државни апарат брани ликвидираног нарко дилера Салета Мутавог, медији преносе да су људи који су наводно поставили оружје у близини Вучићеве породичне куће у Јајинцима заправо припадници клана који је ликвидирао нарко дилера у сачекуши средином октобра.

Министар Небојша Стефановић и премијер Александар Вучић индиректно су наговестили да су Мутавог убили припадници црногорске мафије.

Зашто би клан који је ликвидирао Мутавог желео наводно да убије Вучића и његовог брата?

Очигледно је да постоји нека прикривена веза која ће бити откривена у будућности.

Подсетимо да је Телепромптер.рс раније открио да је министар Стефановић ишао у исту теретану са убијеним Салетом Мутавом и да је његов лични тренер пре две године добио посао у МУП-у.

ВУЧИЋЕВ ЧОВЕК ЗА ПРАВЕ ПОСЛОВЕ

Премијер Вучић никоме не верује. Само верује брату Андреју.

Министар Стефановић изјавио је да су безбедносне службе наводно израдиле психолошке профиле премијера и његовог брата и тако дошли до закључка да имају заједничку слабу тачку – један другога.

У полицијским круговима Андреј се спомиње као Вучићев човек под поверења за обављање прљавих послова. Како кажу извори Телепромптера, Андреј понекад делује самостално, без претходног одобрења или знања премијера Вучића.

Међутим, уколико искрсне неки проблем, премијер је ту да преко државних ресурса реши проблем.

Андреј је често у Панчеву јер му тамо тренутно живи партнерка. Како су нам рекли полицајци из Панчева, наређено им је да у току дана, из безбедносних разлога, више пута обилазе њену кућу (адреса позната редакцији).

Телепромптер

Back to top button