ВЕСТИ

ПЉАЧКА СРБИЈЕ – Вучићев сарадник из сенке купио 50 одсто “WinWinComputer” продавница

Прочитај ми чланак

Како Телепромптер.рс сазнаје, Вучићев сарадник из сенке, Слободан Квргић, постао је сувласник “WinWinComputer Shop” ланца малопродајних објеката који послује у саставу групе “Алти доо”.

Компанија “Алти доо”, у чијем саставу послују ланци малопродајних објеката рачунарске опремеи “Емми”, променила је вл“WinWinComputer Shop” власничку структуру 14. јануара 2015. године. Променом власничке структуре, фирма под именом “Проинтер доо” постала је власник 50 одсто компаније “Алти доо”.

Посебно је интересантно напоменути да фирма “Проинтер” са 17 запослених и зарадом од 47 милиона динара купује 50 одсто фирме “Алти доо” која је 2013. године са 508 запослених имала обрт капитала у износу од 6,7 милијарди динара, али свега 14 милиона динара зараде.

pm4blnj

Власник фирме “Проинтер” је Слободан Квргић, који иначе важи за Вучићевог блиског страначког сарадника из сенке. О Квргићу нећете пронаћи много информација на интернету. Једино ће вам искочити чланак листа “Таблоид” у којем се наводи да је Квргићева омиљена реченица “Посла ме је Вучић”. У том тексту се још наводи да је Квргић учествовао у финансирању изборне кампање и да је давао новац брату тадашњег потпредседника Владе Андреју Вучићу.

Међутим, Телепромптер.рс није успео да потврди ове наводе код других извора.

Квргић се доводи и у везе са малверзацијама у ЕПС-у. Наиме, у тексту листа “Политика”, који није датиран, пише да је раније била покренута кривична пријава против Александра Јањића, тадашњег директора “Југоистока”, због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања докумената.

– Истрагом треба да се утврди како су и на који начин ЕПС и “Југоисток” склапањем уговора са фирмом “Енергософт” из Новог Сада, ЕПС оштећени за 666.606 евра, или за око 53 милиона динара, стоји у тексту “Политике”.

Иначе, Слободан Квргић је извршни директор акционарског друштва “Енергософт” из Новог Сада (матични број 08471355).

Доказ да је Квргић дугогодишњи сарадник државних фирми, а нарочито ЕПС-а, свеодичи и податак да је средином 2014. године преко фирме “Проинтер” заједно са фирмом “Алти” победио на тендеру “ЕПС Електро Србија доо” из Краљева. Вредност тендера била је већа од шест милиона динара.

Телепромптер

Back to top button