ВЕСТИ

СКУПШТИНА ФК ПАРТИЗАН – Напредњаци против напредњака

Прочитај ми чланак

У тренутку у коме је Милорад Вучелић проглашен новим председником Фудбалског клуба Партизан – без противљења, тројица уздржаних, непознат број гласова „за” – један је новинар случајно разбио чашу. „Срећа!” и „Берићет!”, објавили су тада делегати Партизанове скупштине, али ако та разбијена чаша има неку симболичку вредност, пре ће бити да је пала, јер се препунила.
Партизановац је мазохиста па је преживео то што је у фотељи председника шест година гледао Драгана Ђурића, оличење деструктивне српске приватизације и човека коме је успело да остави у минусу клуб који је зарадио десетине милионе евра од продаје младог фудбалског меса. Преживео је и то што је након Ђурића за председника добио Зорана Поповића, привредника који је склапао уговоре са самим собом и сопствено свињско месо продавао клубу на чијем је челу био. Актуелне свињарије у Партизану, пак, партизановац можда неће преживети.
То што се на скупштини нису појавили опозиционари, те је одиграна у оптимистичном једногласју, бизарно неприкладном за садашњу хаварисаност ФК Партизан, и то што је од њене прве клапе до трећег чина замењено 17 делегата, као да су лутке у излогу неке Ђурићеве продавнице одеће, па и то што можда опет није имала кворум – како тврди један од главних ликова опозиције Ненад Бјековић – једва вреди неколико новинских редова. То што је злосрећни Партизан заправо „бирао” варијанте напредњачког шефовања собом самим – проверен кадар СНС налази се у оба (не)пријатељска рова – више није ни вест.
Скромну медијску вредност има и то што је и Милорад Вучелић причајући о убијеном криминалцу Александру Станковићу био далеко уздржанији него док је шефовао РТС-ом
(„… Он је навијач Партизана, ми немамо персоналне картоне навијача … Ми нисмо завод за спровођење кривичних санкција…”). Када може Вучић, зашто не би Вучелић.
Можда је вест само то што су у суботу, током утакмице Партизан – Раднички Ниш, батинаши са јужне трибине неометано ушли на источну и наочиглед свих редара, све полиције, све жандармерије, свега што обезбеђује Партизанове утакмице, неометано тукли људе који су погрдно скандирали против Александра Вучића.
Вест за ширу јавност, наравно, не за партизановце. Они ту вест већ дуго живе.

Марко Ловрић

НИН

Back to top button