ВЕСТИ

ВУЧИЋЕВЕ ВЕЗЕ СА МАФИЈОМ – Овако је изградња коридора 11 додељена Звонку Веселиновићу!

Прочитај ми чланак

БЕОГРАД – Посао изградње ауто-пута на Коридору 11, вредан 75 милиона долара, прошле године је додељен конзорцијуму фирми које готово да нису имале искуства у путарству, а на челу једне од њих је контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић!

Како пише магазин Њузвик, „Енергопројект нискоградња“ је маја 2014. изградњу деонице ауто-пута који повезује Београд и Црну Гору доделила конзорцијуму фирми „Нуклеус“, Ц&ЛЦ и „Инкоп“, али два од три предузећа пре тога нису била регистрована за изградњу путева.

Бавио се превозом робе

У тренутку кад је конзорцијум потписао милионски уговор, „Инкоп“ је био регистрован за „друмски превоз робе“, да би се тек четири месеца након додељивања посла на коридору пререгистровао у предузеће за „изградњу путева и ауто-путева“. Формални власник ове фирме је Душица Максимовић, али на челу предузећа је заправо њен брат Звонко Веселиновић, бизнисмен са севера Косова. Јавности је постао познатији након што се нашао у групи момака који су спречавали Албанце из јужног дела Митровице да пређу у српски део града. Био је и један од организатора постављања барикада 2011. на северу Космета. Био је близак с претходном влашћу, а сад се доводи у везу и са актуелном.

И друга фирма из конзорцијума – „Нуклеус“ – такође се званично није бавила градњом путева, него „трговином на велико“. Но, као и „Инкоп“, четири месеца након добијања посла на Коридору 11 фирма се пререгистровала за „изградњу путева и ауто-путева“.

Избегнуте процедуре

За градњу путева једино је био регистрован Ц&ЛЦ, те је на основу тога конзорцијум на крају и добио посао. Али, ни искуство ове фирме није велико, јер се за изградњу путева регистровала тек крајем 2013. Пре тога бавила се „превозом робе“.

Занимљиво је да је „Нискоградња“ посао на Коридору 11 доделила конзорцијуму без спровођења уобичајених процедура за јавне тендере. То није кршење српских прописа, али је упитно имајући у виду да је од три фирме само једна имала искуство у градњи путева.
Синдикат путара
НИШТА НАС НЕ ИЗНЕНАЂУЈЕ

Соња Вукановић, председница Самосталног синдиката путара, каже за Курир да је не изненађује чињеница да су изградњу пута добиле фирме које нису имале никакво искуство у том послу.
– У Србији ме више ништа не изненађује. Постоји велики број фирми регистрованих за градњу путева а да немају ниједног запосленог, као и фирми које су се јуче регистровале а већ данас им је додељен велики посао.
Чињенице
КОРИДОР 11

– Изградња Коридора 11 финансира се од кредита Увозно-извозне банке Кине
– Гради га кинеска фирма „Шандунг“
– „Шандунг“ је у мају 2013. о изградњи деонице пута потписао уговор с Министарством грађевине и „Коридорима“
– „Коридори“ су ангажовали „Нискоградњу“ као подизвођача
– „Нискоградња“ је затим изабрала конзорцијум фирми „Нуклеус“, Ц&ЛЦ и „Инкоп“ да уради део радова
– Деоница је дуга 24 километра, а посао вредан 75 милиона долара
– Толико износи буџет за годишње одржавање целокупне путне мреже Србије

Њузвик

Back to top button