ВЕСТИ

ТОТАЛНА ИЗДАЈА – ВУЧИЋ И МОГЕРИНИ – Бриселски споразум се мора спровести до краја!

Прочитај ми чланак

Председник Владе Србије Александар Вучић и висока представница за спољну политику и безбедност Европске уније Федерика Могерини сагласили су се да је неопходно у најкраћем року имплементирати споразуме које су Београд и Приштина постигли у Бриселу.

У телефонском разговору Александра Вучића и Федерике Могерини констатовано је да имплементација споразума у Бриселу представља основни услов за наставак дијалога и по другим важним темама.

Премијер Вучић и Могеринијева су се сагласили и да је наставак европског пута Србије од суштинског значаја не само за политичку већ и за економску будућност Србије.

Премијер Вучић је разговор са Могеринијевом најавио раније данас, након што је Приштина испоставила услове које Србија мора да испуни да би дијалог Београда и Приштине у Бриселу био настављен.

Вучић је тада рекао да неко у Приштини не жели да чује, “а камоли да разуме нашу аргументацију да је Србија опредељена за дијалог и за постизање компромиса”. Поруке из Приштине су, према његовим речима, потпуно невероватне и показују да неко тамо не жели дијалог.

У међувремену је у Европској комисији речено да дијалог Београда и Приштине “никада није био, нити ће бити заснован на ултиматуму“.

У дипломатским круговима кажу да је Едита Тахири највероватније представила документ из 2014, те да на дневни ред долазе само теме које су прихватиле обе стране, јавља дописник РТС-а.

Тахиријева је данас рекла да нових услова нема, али да “постоји Поглавље 35 у којем су наведени захтеви које Србија мора да испуни”.

РТС

Back to top button