ВЕСТИ

ЦЕПА СЕ СНС – Николић се кандидује без одлуке странке

Прочитај ми чланак

Шеф државе планира да ускоро уђе у председничку трку. Председник очекује подршку Вучића и странке, јер је стао уз њих.

Шеф државе планира да ускоро уђе у председничку трку. Председник очекује подршку Вучића и странке, јер је стао уз њих.

Томислав Николић намерава да истакне кандидатуру за предстојеће председничке изборе пре него што Српска напредна странка одлучи кога ће подржати – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, актуелни шеф државе одлучан је у намери да остане на Андрићевом венцу још један петогодишњи мандат и ући ће у изборну трку идуће године, независно од одлуке СНС.

Са друге стране, Николић очекује да добије подршку Александра Вучића и својих некадашњих страначких сабораца, пошто је и он њима дао политички „ветар у леђа“ током кампање за парламентарне изборе.

Премијер и лидер СНС тврди да ће његова странка изаћи са именом кандидата тек за нешто више од пет месеци, а до тада се, како је рекао, неће бавити председничким изборима.

Ипак, Вучић је у среду наставио јавну полемику са Вуком Јеремићем за кога се спекулише да је спреман да се укључи у председничку трку.

Пошто је раније назвао Јеремића „бабом гатаром“ јер је овај изјавио да ће Вучић бити кандитат за председника, премијер је у среду рекао:

– Немам разлога да се извињавам бабама гатарама. Нека се они извине грађанима, јер су седели кући кад су грађани остајали без посла. Нисам ни знао да је гатара непристојна реч. Само сам правим именом назвао оне који су боље од мене знали шта ћу да урадим у будућности. Честитам им свима, јер су већ постали председници, остаје само још да их о томе обавести Републичка изборна комисија.

У опозиционом блоку и даље је непознаница да ли ће на изборе изаћи са више кандидата или са једним кандидатом и да ли ће то бити Јеремић или Саша Јанковић, о чему се спекулисало.

Већина функционера и чланства ДС тражи да у трку уђе њихов лидер Драган Шутановац, који још не открива карте у вези са председничком кампањом. Он је поручио да је најбоље решење да опозиција има заједничког кандидата, али у овом тренутку не жели да лицитира именима.

У СДС, Бориса Тадића, и ЛДП Чедомира Јовановића, не изјашњавају се о могућности да Шутановац буде заједнички кандидат. Портпарол СДС Константин Самофалов каже нам да је неодговорно излазити са именима, док се не постигне договор опозиције:

– Нажалост, и Шутановац и други кандидати за председника ДС су више нападали Тадића као могућег председничког кандидата, иако ту кандидатуру није ни истакао, него Вучића као актуелног премијера.

Вечерње Новости

Back to top button