ВЕСТИ

ОВО СУ ВУЧИЋЕВЕ ВЕЗЕ СА КРИМИНАЛОМ – Вучић близак нарко дилерима

Прочитај ми чланак

Држава Србија налази се под директном контролом мафијашких организација, навијачких криминогених структура, тајкуна и нарко дилера који уживају потпно заштиту државе.

Премијер Србије Александар Вучић доказао је у више пута да има чврсте везе са нарко дилерима и дрогом.

zvonko-veselinovic

Звонко Веселиновић

Опште је познато да криминалац са севера Косова, Звонко Веселиновић, сарађује са Александром Вучићем. Раније је откривено да је Веселиновићевој фирми додељен посао за изградњу једног дела Коридора 10. Сумња се да је Веселиновић био вођа криминалаца са фантомкама који су у изборној ноћи рушили објекте у Савамали.

Веселиновић је, пре доласка Вучића на власт, дуго времена измицао хапшењу због организованог шверца бензина и трговине наркотицима.

Вучић је своју блиску везу са нарко дилером Веселиновићем обелоданио у октобру 2011. године када је отворено стао у његову одбрану..

Вучић је тада рекао да Веселиновић “није цвећка и није диван момчић из комшилука, али јесте човек који све што има и све што може даје за српску слободу на Косову и Метохији”.

Шверц нафте, трговима наркотицима, избегавање плаћања ПДВ-а… Прави патриота који се бори за слободу.

Вучић је тада још додао да је нарко дилер Веселиновић једини способан да одбрани Србе на Косову и Метохији.

Тадашњи председник Српске напредне странке, Томислав Николић, састао се једном приликом са Веселиновићем на Косову.

Вучић је у недавном интервјуу за “Крик” рекао да је са Веселиновићем био на једној свадби на Новом Београду.

ucm4ill

Алексндар Станковић – Сале Мутави

Вучићева реакција и одговор на убиство Александра Станковића, званог Сале Мутави, била је више него запрепашћујућа.

Прво, против Мутавог није покренут кривични поступак због напада на директора ФК “Партизан” Милоша Вазуру. Вучић је тада рекао да је на слободу пуштен једни који никога није пипнуо.

– Једини је пуштен онај који никога није пипнуо. Јел треба да га убијемо што никога није пипнуо? Тај један није никога пипуно, шта желите од нас, да пратимо и да се наши органи, полиција, тужилаштво и правосудни органи понашају у складу са новинарским жељама, рекао је Вучић.

Вучић увек има објашњење за оне који су му блиски, али уме и да измишља доказе против оних који су му непријатељи.

Како је Инсајдер раније објавио, Мутави је раније правоснажно осуђен на пет година затвора због трговине дрогом и поседовања оружја, али му је суд одлазак у затвор одлагао три године

Вучић је после убиства Мутавог објавио рат црногорској мафији. Посебно је интересантно то што Вучић до сада ниједном није објавио рат навијачкој мафији. Лакше је борити се против црногорске мафије него против навијачке мафије која је државу Србију ставила под своју контролу.

Вучић је више пута поновио да нема снаге да се обрачуна са спортским клубовима, наводећи да га навијачи рекетирају.

Оне је раније изјавио да држава плаћа рекет навијачима да му они не би скандилари “Вучићу педеру”.

Због чега Вучић гаји емпатију према овом нарко дилеру, никоме није у потпуности јасно.

Вучић је додатно шокирао јавност када није осудио фудбалере “Партизана” што су на терен изашли са мајицама на којима је био одштампан лик убијеног нарко дилера.

Уместо да се оградио од видљиве везе између државе и навијачког криминала, Вучић је на неки начин стао у одбрану навијача и фудбалера, наводећи да свако има право да носи мајице какве жели. Рекао је да он никада не би обукао мајицу са поруком “волим Тадића и Радуловића”.

83ogfa8

Жељко Митровић

Власник ТВ “Пинк” Жељо Митровић важи за једног од јачих нарко дилера на естради. Чак је и његова љубавница Ивана Бодрожић преминула услед предозирања кокаином у хотелској собу коју је изнајмила Митровићева компанија.

Митровић се није нашао на оптуженичкој клупи због навода да је љубавници достављао кокаин, већ је од државе добио више кредита у износу од седам милиона евра.

Кокаински “Курир”

4kzmngp

Вучич се нашао у центру још једне нарко афери када је рекеташки лист “Курир” покренуо хајку против њега због преузимања “Политике” и “Новости”.

Тада је на површину испливао бивши директор “Курира” Александар Корниц, инаће душевни болесник и наркоман који је тврдио да се у подруму једне земунске кафане састао са Вучићем и његовим братом Андрејем.

У покушају дискредитације наркомана Корница, ТВ “Пинк” је објавила тајни снимак на ком се види како Корниц шмрче кокаин. Ни дан данас није јасно ко је направио снимак и ко је Корницу доставио кокаин.

Републичко јавно тужилаштво тада је саопштило да ће покренути истрагу због “државног удара”. Годину дана касније јасно је да тужилаштво никада није ни покренуло истрагу.

Рат “Курира” и Вучића био је први медијски обрачун криминалних структура и медијске мафије у Србији.

“Мој син није наркоман”

Вучић је почетком ове године на РТС-у из чиста мира демантовао гласине да је његов син Данило наркоман.

– Мој син није наркоман нити је икада био у Чикагу, правдао се Вучић.

Будући да је Вучићев син Данило такође у блиском односима са навијачким криминогеним структурама, не би чудило да су гласине о дрогирању заправо истините.

Када год је у питању неки обрачун нарко дилера или наркомана, Вучићево име се под обавезно спомиње.

Вучић не може да тврди да му неко намешта везе са нарко мафијом, јер сваку везу са њима Вучић је сам индиректно открио.

Teleprompter

Back to top button