ВЕСТИ

ЛУДИЛУ НЕМА КРАЈА: Бесан сам на министре, бежали из касарне у хотеле!

Прочитај ми чланак

Председник Владе критиковао сараднике да су налазили изговоре да не спавају у војном објекту у Нишу, а они тврде да нису хватали кривине. Само Вучић, Недимовић и Лончар све време били „војници“.

Заседање Владе Србије у Нишу послужило је премијеру Александру Вучићу и да искуша своје министре, али они овај тест издржљивости очигледно нису прошли.

Вучић је јуче, после шест дана боравка у нишкој касарни, поштено изрибао чланове Владе, и то због њихове размажености.

– Једино сам ја свих ових дана у касарни. Сви други су се негде разбежали. Остао сам сам у касарни. Неки су једва чекали да оду за Београд, а неки су отишли у хотел, рекао је Вучић.

Многи су нашли разлоге да оду. Милион разлога може да се нађе да се оде кући. Само ја немам кућу. Неки не могу да се купају без каде, а мени је довољно и лаворче. Само су Недимовић и Лончар остали са мном у касарни, а Кнежевић је имао оправдан разлог да напусти касарну и промени смештај – изнео је Вучић своја запажања о најближим сарадницима док је обилазио фабрику „Јура“ у Лесковцу.

Он ипак није открио ко је „најмеканији“ министар у актуелној влади, али је напоменуо да се и министарке не одричу лако неких удобности.

– Они имају породице, имам и ја, али сам ја дисциплинован и тежак човек. Не морам да видим каду седам дана, мени је довољно да имам туш и баш ме брига… Неки не могу, посебно жене – рекао је премијер.

Вучић се утиска о размаженим министрима није решио ни у наставку мини-турнеје, па је то коментарисао и током обиласка пољопривредног газдинства Ивана Костића у селу Горње Крајинце.

Добили неоправдане

– Размажени су, не могу да издрже у касарни седам дана. После два дана се одмах разбеже – жалио се Вучић и у овом селу, али је на крају помирљиво рекао да му је најважније какав ће резултат министри да испоруче и да верује да ће тај резултат бити добар.

Иако су од шефа у Влади добили „неоправдане“, министри су јуче јавно нудили оправдања, а колико су уверљива, просудите сами.

Шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да су министри из његовог СПС урадили све што се од њих тражило.

– Моје обавезе у Нишу утврдио је кабинет премијера и ја сам их испунио. Мој ресор је специфичан и односи се на међународне обавезе које су свакодневне. Што се тиче двоје министара из СПС, и они су у складу са својим обавезама скоро све време боравили у Нишу – каже Дачић за Курир.

Праве се блесави

Министар енергетике Александар Антић нам је потврдио да је три дана спавао у нишкој касарни.

– Мало сам касније започео те активности јер сам у четвртак и петак био у Сарајеву на министарском савету Енергетске заједнице. Након тога, три дана сам провео у Нишу и општинама и градовима у Нишавском, Пчињском и Пиротском округу. Поред активности у Нишу, посетио сам Гаџин Хан, Дољевац, Пирот, Сурдулицу и Босилеград – набројао је Антић и додао да данас иде у Медвеђу и Алексинац.

На кога је Вучић циљао, не зна ни министар Расим Љајић.

– Не знам на кога је премијер мислио, али ја се нисам препознао. Провео сам три ноћи у касарни јер сам имао посла на југу Србије док је Влада заседала. Договор је и био да кад год немамо обавезе у Нишу, а имамо у Београду, одемо и обавимо шта имамо. Ево, и ја се после данашњих састанака враћам увече у Ниш и ујутро ме чекају нове обавезе тамо – рекао нам је Љајић.

Министар рада Александар Вулин
ЛЕПШЕ МИ ЈЕ У КАСАРНИ НЕГО У БРИСЕЛУ

Александар Вулин каже да му више прија међу српском војском него међу бриселским чиновницима.- Мени је у касарни било пријатно. Жао ми је што нисам могао да останем свих седам дана. Више волим да будем у српској касарни него у Бриселу. На мени је да радим оно што је важније и што је у договору с премијером. Из Брисела се враћам са још шест милиона евра помоћи – каже је Вулин.

Љута се не одбија
„АКО УМРЕМ, НЕДИМОВИЋУ, ТИ СИ КРИВ“

Замерку коју је Вучић упутио Недимовићу била је што жели да га убије љутом папричицом! Током дегустације на једном газдинству, премијер је у шали поручио: „Ако умрем, Недимовићу, ти си крив.“ Када му је понудио да и он грицне љуту, Недимовић је одбио: „Нећу, за сваки случај.“

Извор:Курир

Back to top button