ВЕСТИ

ВУЧИЋ РАДНИЦИМА ЈУРЕ СКИДАО ДОЊИ ВЕШ??? – Нигде нисам видео чувене пелене о којима су сви писали

Прочитај ми чланак

Вучић је током данашње посете “Јури” поново одиграо представу за медију, а поводом писања медија о катастрофалној ситацију и неповољним условима за раднике, где се чак говорило да се радници терају да носе пелене како не би одлазили до тоалета.

Иако постоје, пријаве за мобинг и злостављање радника у Јури никада нису процесуиране, што значи да је власт у Србији упозната са дешавањима, али не реагује на њих.

Председник синдиката Слога Жељко Веселиновић каже да њихова битка са Јуром траје већ пет година, јер инвеститор из Јужне Кореје има убедљиво најгори однос према радницима у Србији.

– Тукли су их металним палицама, жене су напаствовали сексуално, иако силовања није било. Забрањиван им је одлазак у тоалет и саветовано да носе пелене. Када неком позли, Хитна помоћ се зове у фабрику и уколико радника не одведу у болницу он је дужан да се врати послу након што му је указана помоћ – истиче Веселиновић.

Он каже да у Јури шиканирају и малтретирају раднике у сваком смислу, физичком и менталном.

Вучић је рекао следеће.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са руководством фабрике “Јура” у Лесковцу договорио запошљавање још 3.000 радника у том граду, јер ће јужнокорејске компаније пребацити своје фабрике у Србију.

“Нудимо квалификовану и одговорну радну снагу и добре субвенције, бољу него у другим земљама”, рекао је Вучић упитан шта то Србија пружа инвеститорима боље од других земаља.

Вучић је о писањима неких медија о “Јури” рекао “Ево то је та ужасна фабрика у Србији о којој сви причају, а ја сам поносан како она изгледа”.

“Писали су да овде нема воде, а ја сам на сваком кораку видео воду, а нисам ни видео чувене пелене о којима су сви писали”, казао је он и упитао “оне који критикују на телевизијама зашто им они не нађу бољи посао”.

Вучић је у “Јури” обишао новосаграђени погон за који јужнокорејске компаније нису тражиле субвенције владе, а потом је у старом погону у ком се налази производња разговарао са радницима и казао да је веома задовољан оним што је видео.

Нама остаје да питамо Александра Вучића да ли је скидао раднике јуре како би видео да ли носе пелене, или сматра да је данашња представа која је приређена за њега у и којој је он учествовао реална слика ове фирме???

Вечерње Новости/Ар Инфо

Back to top button