ВЕСТИ

ВУЧИЋЕВЕ И ЂУКАНОВИЋЕВЕ ПРЕВАРЕ – Дикић од државног врха Црне Горе добио 100.000 евра да глуми „терористу“

Прочитај ми чланак

Братисалв Дикић познат је као један од главних оперативаца Александра Вучића за прљаве послове. У току „шиптарских“ избора на Косову и Метохији, Дикић је предводио групe батинаша које су разбијале гласачке кутије, пошто због бојкота Срба избори нису успели, и како би на тим местимa избори били поновљени, а све у интересу споразума који је направљен са шиптарским терористима. Сада је Дикић послужио за нападе на опозицију у Црној Гори, наравно све у корист Мила Ђукановића, и како то обично бива уз здушну подршку његовог „пријатеља“ премијера Србије.

Београд — Пензионисаног генерала српске жандармерије Братислава Дикића, који је ухапшен у Црној Гори у ноћи пред изборе, ангажовао је државних врх Црне Горе, пише “Блиц”. Лист тврди да је Дикић за 100.000 евра глумио терористу.

 

Циљ је био да се поларизује гласачко тело и тиме умерени процрногорски гласови изнова оду ДПС-у, пише лист.

Наводећи да формулације полиције и тужилаштва да је 20 српских држављана ухапшено када су кренули по оружје, Блиц каже да та иста полиција оружје за “преврат и хапшење” Мила Ђукановића није пронашла.

“Једноставно је циљ био разбуктати страсти у изборном дану и поларизовати Црну Гору на српске опције и Дјукановићев ДПС. Формула је ‘неће нама овде Срби да изводе терористичке кације’, која је изазвала емоције”, рекао је саговорник “Блица”.

Нико није могао да прецизира да ли је и за коју суму Дикић учествовао у скандалу који је уздрмао Црну Гору, пише лист и тврди да “Подгорицом кружи прича да сума није велика, али ни испод 100.000 евра”.

“Сигурно је, међутим, да је акција свима требало да делује као сценарио спских опција, првенствено што се за Дикића везују радикални просрпски ставови. Управо то је и требало да буде гарант да појављивање ‘терориста’ нема везе са државним врхиом”, пише лист.

“Братислав Дикић има озбиљне здравствене проблеме и веома је дискутабилно да ли може да изведе било коју акцију, а посебно заузимање Скупштине. Међутим, пријатељ је са Славком Стојановићем, директором полиције Црне Горе, и бившим директором полиције Веселином Вељовићем”, рекао је извор “Блица”.

(Б92)

Back to top button