ВЕСТИ

ИЗДАЈА – “Косово” примљено у чланство Светске одбојкашке федерације, Србија на гласању била уздржана

Прочитај ми чланак

Косовски савез примљен је у чланство Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) на Конгресу у Буенос Ајресу, саопштено је на сајту те организације.

Косово је постало 221. члан ФИВБ, а потом је и Јужни Судан примљен у највећу одбојкашку организацију.

Како је саопштио Одбојкашки савез Србије (ОСС), председник Ненад Голијанин током јавног гласања саопштио је да је ОСС уздржан по питању пријема Косова у чланство.

ФИВБ је најбројнија спортска организација на свету са 222 земље чланице.Уједно, на Конгресу је реизбран председник Ари Граса да Силва Фиљо и остаће на тој функцији до 2024. године.

Све више косовских савеза добија чланство у међународним организацијама, а рукометаши, фудбалери и кошаркаши већ играју квалификационе утакмице за пласман на велика такмичења.

Голијанин: Ово је “спортска одлука“

Голијанин је за Курир спорт објаснио зашто није гласао против пријема јужне српске покрајине.

– Већина је гласала за пријем Косова, а ми смо били уздржани. Не признајем одузимање српских територија, али млади треба да се такмиче и зато је ово пре свега спортска одлука. Понављам, боли ме рука коју су ми ишчупали, али је спорт нешто друго. Одлука коју смо донели је одлука Одбојкашког савеза Србије чији сам председник, рекао је Голијанин.

На констатацију Курира, да би њему као председнику једног од најтрофејнијих спортских савеза у Србији могло да буде замерено од стране политичара и Владе Србије, Голијанин каже:

– То је већ њихов политички проблем!

(Танјуг, Курир)

Back to top button