ВЕСТИ

ДИЛ СВЕ ВИДЉИВИЈИ – Ако се Вучић не кандидује, ја ћу бити нови председник Србије

Прочитај ми чланак

Из дана у дан све је видљивији дил Војислава Шешеља и Александра Вучића. Шешељев задатак је играње лошег момка, који ће морати да окупи бираче који ће гласати против “изолације” Србије, а што је још битније, Вучић ће добити нову функцију, коју ће ето морати да прихвати, како Шешељ не би постао председник Србије. Од доласка из Хага, Шешељ је постао главни савезник Александра Вучића у издаји Косова и Метохије која се свакодневно спроводи

За нови Недељник Шешељ је рекао следеће:

“Уколико би Вучић помислио да би по узору на Слободана Милошевића или Бориса Тадића могао да буде председник државе, а да има потпуну контролу над Владом, то је онда неизвесно и погрешно. Он тренутно нема владу у коју се може уздати”, каже Шешељ.

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је за Недељник да његову победу на председничким изборима може једино да спречи евентуална кандидатура премијера Александра Вучића. Он је овако реаговао на резултате истраживања Нинамедиа за Недељник по ком су испитаници најчешће његово име помињали на отворено питање за ког опозиционог политичара би гласали на председичким изборима.

“Ако се Вучић не кандидује, онда нећу имати конкурента на председничким изборима. А ако се Вучић кандидује, онда ће то бити тежак посао”, тврди Шешељ за Недељник.

Упитан какву Вучићеву одлуку очекује, имајућу у виду да га добро познаје, Шешељ је навео да није рационално да се лидер напредњака кандидује и испусти премијерске надлежности који су озбиљно веће од надлежности шефа државе.

“Уколико би Вучић помислио да би по узору на Слободана Милошевића или Бориса Тадића могао да буде председник државе, а да има потпуну контролу над Владом, то је онда неизвесно и погрешно. Он тренутно нема владу у коју се може уздати, а не заборавите притиске амбасадора који ће се временом појачавати на Вучића”, навео је Шешељ.

(Недељник)

Back to top button