ВЕСТИ

МОРАЛНИ ПИГМЕЈ – Вучића срамота што је био уз Милошевића!

Прочитај ми чланак

Осетио сам да морам да кажем да сам тешко погрешио. То што сам желео да поново покренем Србију натерало ме је да признам грешке

Премијер Србије Александар Вучић рекао је за италијанску Републику да му је било болно то што је у прошлости био уз Слободана Милошевића, па потом признао да је погрешио јер је желео да окрене нови лист зарад европске Србије.

– Осетио сам да морам да кажем да сам тешко погрешио. То што сам желео да поново покренем Србију натерало ме је да признам грешке – рекао је Вучић.

Премијер се осврнуо и на затегнуту ситуацију на овим просторима, рекавши да је напетост на западном Балкану опет присутна, те да је на најопаснијем нивоу још од краја ратова деведесетих.

Он је истакао да је због наелектрисане атмосфере упозорио немачку канцеларку Ангелу Меркел, као и премијера Италије Матеа Ренција и друге званичнике.

На питање чиме су испровоциране те напетости, Вучић је одговорио да их провоцирају они који су дволични.

– Те напетости провоцира свако ко говори у корист интеграције у ЕУ, а онда чека било какву прилику да суседима поставља замке. Погледајмо референдумску Босну: босански Срби тврде да су за ЕУ, а причају о Бошњацима на најгори начин, а с друге стране, ови тврде: „Ми смо велики, босански Срби су глупи“. Прекинимо више с тим међусобним непријатељствима у име будућности. Сада је између нас више мржње него пре 21 годину. Свуда се осећа – рекао је он.

На констатацију да Владимир Путин подржава босанске Србе и да се велике силе играју ватром на Балкану, Вучић је одговорио:
– Србија настоји да буде суверена и независна. Нити америчка нити руска колонија. Није лако, многе велике силе имају интересе на Балкану.

Back to top button