ВЕСТИ

ДУЕРТЕ – Био бих срећан када бих побио три милиона наркомана, као што је Хитлер побио Јевреје!

Прочитај ми чланак

Филипински лидер Родриго Дутерте појачао је крваву анти-криминалну реторику поређењем Хитлеровог масакра Јевреја са својом амбицијом која би га “усрећила”.

Он је истакао да би био срећан уколико буде успео да побије три милиона зависника од наркотика.

Дутерте је то изјавио по повратку из Вијетнама где је разговарао са тамошњим лидерима о начинима борбе против наркотика, преноси АП.

„Хитлер је убио три милиона Јевреја, а ми имамо три милиона наркомана. Био би срећан ако би их све побио“, изјавио је Дутерте позивајући се на процену филипинске владе о броју препродаваца и уживаоца наркотика на Филипинима.

Дутерте каже да његове јавне претње смрћу служе како би застрашиле дилере дрогом и навеле их да престану тиме да се баве као и да обезхрабнри потенцијалне кориснике.

У својој предизборној кампањи, Дутерте је обећао да ће побити толико дилера и корисника дроге да ће „моћи да нахрани све рибе на обалама Маниле“, као и да ће их убијати вешањем, јер „не жели да троши струју на њих“, преноси АП.

Док су Хитлерове жртве били невини људу, Дутерте тврди да је његов циљ „да ‘излечи’ своју земљу убијањем криминалаца“ преноси АП.

Back to top button