ВЕСТИ

ЗАШТО ДРЖАВА ЋУТИ – Чанак хоће да цепа Србију

Прочитај ми чланак

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је да осуђује и са великом забринутошћу посматра најновије иступе председника Србије Томислава Николића у вези са догађајима у суседној Босни и Херцеговини.

– Тврдњом да је референдум показао „вољу грађана“ и да не би требало да остане „мртво слово на папиру“, Николић је још једном Србију и њене грађане осрамотио и изложио их ризику, придружујући се својим ставом најекстремнијим деловима нашег друштва – оценио је председник ЛСВ Ненад Чанак.

– Поручујемо Томиславу Николићу, ако је легалне одлуке највиших правосудних институција једне суверене државе могуће рушити на референдумима који се организују на делу државне територије, онда ЛСВ предлаже да сличну праксу уведемо и у Србији – саопштио је Чанак.

ЛСВ предлаже да се „у Војводини распише референдум о томе да ли грађани прихватају, рекли смо и тада, срамотну одлуку Уставног суда Србије од пре три године, о укидању Статута Војводине и о томе да Нови Сад не може да буде наш главни град“.

Чанак у саопштењу наводи да ЛСВ оштро осуђује – ратнохушкачку реторику Томислава Николића, због тога што је суседне и суверене државе назвао у свом иступу „српским земљама“.

– Наши суседи имају своја међународно призната имена, а реторика о „српским земљама“ је била део ратне политике коју је Николић подржавао и у којој је активно учествовао и коју оваквим својим изјавама, чини се, поново призива – тврди Чанак.

Извор:Танјуг

Back to top button