ВЕСТИ

(ВИДЕО) ДОДИК ЗАПАЛИО „ЋИРИЛИЦУ“: Ево шта је рекао и изазвао овације!

Прочитај ми чланак

Говорећи о лицемерју међународне заједнице, он је истакао да је Српској одузето 83 надлежности, “а многи се бусају у груди због референдума…“

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је гостујући у емисији ‘Ћирилица’ на ТВ Хепи да је очекивао резултат постигнут на референдуму по коме је 99 одсто изашлих грађана гласало ‘за’ то да 9. јануар (п)остане Дан Републике Српске. Он је оценио да је БиХ неуспели експеримент међународне заједнице и нагласио да увек осећа нелагоду када треба да извади неки документ на коме стоји ознака Босне и Херцеговине

– Када ме питају шта има у Босни, увек одговорим да ја не живим у Босни него у Републици Српској… Када морам да извадим неки документ на коме стоји Босна и Херцеговина, никад се не осећам пријатно – рекао је Додик.

Говорећи о лицемерју међународне заједнице, он је истакао да је Српској одузето 83 надлежности, ‘а многи се бусају у груди због референдума…’

– Гласањем на референдуму Република Српска је учунила још један корак ка освајању слободе. Пропао је план Бакира Изетбеговића да надгласавањем Уставном суду уз помоћ странаца укине и име Републике Српске, јер, тобоже вређа верска осећања муслиманског народа – истакао је између осталог Додик.

Додик је констатовао да је резултат референдума очекиван, ако се има у виду да Бошњаци нису гласали.

Коментаришући претње упућеној РС уочи референдума, и најавама да ће Српска нестати уколико референдум буде одржан, Додик је рекао да је то ‘стари сан у Сарајеву’.

– Од толиких претњи уочи рефрендума ништа се није десило. Нити је избио рат, нити је Република Српска окупирана, нити је Додик ухапшен, само је сванула слобода за српски народ – подвукао је председник Републике Српске.

На констатацију водитеља Миломира Марића да се опозиција у РС није декларисала против референдума, Додик је констатовао:

– Нису се баш трудили онолико колико су требали… Већ на самом почетку кренула је саботажа типа ‘ето то је Додиков референдум’. Али ја са тим немам проблем – рекао је Додик и додао:

– Да смо се одрекли референдума, онда бисмо се одрекли себе! – констатовао је Додик.

Отркивајући детаље разговора са руским председником Владимиром Путином, Додик је рекао да је шеф Кремља поручио да је Русији искрени пријатељ Републике Српске.

– Он је поручио да је питање референдума питање за Републику Српску а не за међународну заједницу – навео је Додик, истовремено демантујући писања појединих београдских медија да је ‘Путин лупао шаком о сто на том састанку’.

Према према Додиковим речима, грађани Републике Српске и у будуће ће о важним питањима одлучивати на референдуму.

Погледајте видео:

 

Извор: Србија данас

Back to top button