ВЕСТИ

ПОНОВО РЕЖИМСКИ УДАР НА ПАТРИОТЕ -Забрањен српски марш ( 1.октобра трибина и конференција за штампу)

Прочитај ми чланак

Национални српски фронт обавештава јавност да је Министарство унутрашњих послова забранило одржавање јавног скупа „Српски марш“ 1.октобра у Београду. Мирна шетња коју је НСФ пријавио као правно лице забрањена је противно Уставу и из апсолутно неприхватљивог разлога. Скуп је уредно био пријављен за суботу са почетком у 17:30 са платоа испред Храма Светог Саве.

Српски марш је првобитно био најављен на Тргу Републике али је НСФ променио руту јавног скупа у покрету јер нисмо желели да ометамо неке друге већ заказане скупове и да блокирамо саобраћај у већој мери, чиме би се штетило нашим суграђанима.

Жалосно је да су државни органи тако поступили али ми мирно прихватамо ту одлуку и нећемо изаћи на улице јер смо легална и патриотска организација.

МУП у свом решењу тврди да је скуп забрањен јер су се учесници могли сукобити са учесницима такозваног антифашистичког скупа који је требао да прође Теразијама. Наш скуп је имао руту од Храма Светог Саве до цркве Светог Марка, прилично далеко од Теразија. Али о томе ћемо у жалби Уставном суду.

Поднећемо жалбу у законом предвиђеном року и жалити се Уставном суду, а ако буде требало и суду за људска права у Стразбуру.

Поред тога у суботу 1.октобра одржаћемо јавну трибину и конференцију за штампу. Јавност и медији ће благовремено бити обавештени о месту на коме ће се конференција за штампу одржати и тачну сатницу трибине.

Разлог забрањене мирне шетње је био изражавање става против беспотребног и по српски народ погубног процеса уласка у такозвану Европску унију, и захтевање референдума којим би се народ изјаснио том питању.

„Српски марш“ 1.октобра 2016. је био легитиман јавни протест који је имао за циљ изражавање забринутости због наставка интеграција Републике Србије са Европском унијом.

Миран протест је требао да се одржи због утицаја на јавност и апеловања на власти Републике Србије у циљу разматрања организовања референдума о прекиду ЕУ интеграција.

Са правом сматрамо да српски народ и сви грађани Србије морају имати прилику да се на референдуму изјасне желе ли ЕУ интеграције или не?

То је била основна тема Српског марша ове године. Мотив овог патриотског марша је поред тога и борба за слободу говора и право да народ изрази своје мишљење.

Због хистеричне кампање појединих медија Српски марш је требао да брани и Уставом загарантовану слободу окупљања.

На срамоту оних коју су одлуку о забрани донели Српског марша неће бити у суботу. Ипак Српски марш ће се одржати онда када такву одлуку донесе Уставни суд,  али борба за слободу говора и слободу окупљања се наставља.

Организатори Српског марша

Национални српски фронт

Back to top button