ВЕСТИ

РЕЖИМ ПОКУШАО ДА СПРЕЧИ ПОДРШКУ РЕФЕРЕНДУМУ – Скуп ипак одржан!

Прочитај ми чланак

Покрет “Образ” и Српски народни покрет “Наши” позвали су вечерас на скупу под називом “Србија за Српску” који је одржан на Тргу Републике у Београду све патриоте Републике Српске да подрже референдум и изађу сутра на гласачка места у што већем броју.

“Образ” и “Наши” указали су да ће сутра, када се гласа о референдуму, сва пажња домаће и свјетске јавости бити усмјерена ка изражавању воље српског народа у Републици Српској. Са скупа је послата порука јединства српског народа с обе стране Дрине.

14432940_747553202051895_1687748684914587484_n

“Потребно је да се сложно одупремо свим спољашњеим притисцима и покушајима да се уруше тековине ослободилачког рата. Оно што такође желимо да нагласимо јесте да су Срби у Србији свим срцем уз браћу у Републици Српској. Јако је важно да грађани Српске сутра изађу и гласају на референдуму”, поручио је Младен Обрадовић, председник покрета “Образ”.

И председник Српског народног покрета “Наши” Иван Ивановић позвао је све грађане Републике Српске који имају право да масовно изађу на гласање и да дају подршку јер је ово, како је истакао, гласање за опстанак Републике Српске.

На скупу су говорили и председник Покрета за Србију Владимир Кршљанин, Дане Чанковић из Покрета “Избор је наш” и Андреј Фајгељ.

Овим скупом “Образ” и “Наши” показали су да је Србима у Србији стало до очувања Републике Српске.

Гласање на референдму о Дану Републике Српске у Србији биће организовано од 7 до 19 часова на пет гласачких места у Србији: Београду, Новом Саду, Зрењанину, Суботици и Панчеву. Гласачко право моћи ће да остваре лица која дођу да гласају и покажу важеће документе издате у Републици Српској.

Извор: РТРС

Back to top button