ВЕСТИ

ЗБОГ ПРЛАИНОВИЋА ГОРЕ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ – Опет осуо паљбу по власти!

Спорт је у Србији у сличној ситуацији као и култура. Запостављени су и немају пажњу државе, а то су праве вредности ове земље. То је поражавајуће… Моја реакција је била спонтана и искрена, није могла у том тренутку да буде другачија, каже наш прослављени ватерполиста Андрија Прлаиновић, у првом интервјуу након изјаве дате по освајању олимпијског злата у Рију – изјаве која је изазвала праву буру у базену званом Србија.

„Моја реакција је била спонтана и искрена, није могла у том тренутку да буде другачија. Реаговао сам јер сам знао да је ситуација врло озбиљна, и ми сви у ватерполу знамо шта нас чека ако се овако настави“, поручио је у ексклузивном разговору за Недељник ватерполиста Андрија Прлаиновић. Ово је. иначе, први Андријин интервју после Олимпијских игара и „чувене изјаве“ која је запалила јавност, а после које га, како нам је сам рекао, ниједан медиј није позвао да затражи интервју.

„Нисам имао непријатности, само то што ме нико од медија није звао. Имао сам много честитки за злато и скоро исто толико честитки за изјаву, што је занимљиво, али ме нико од медија није звао за појашњење, било шта, што је врло интересантно јер је и супруга навикла да првих дана не рачуна на мене колико ми телефон звони. Али овога пута – тајац. Нико од медија није звао“, појаснио је Прлаиновић.

Он је за Недељник рекао да је његово упозорење првенствено било усмерено на будућност српског спорта, пре свега клупског, али да ситуација није боља ни у другим важним областима.

„Спорт је у Србији у сличној ситуацији као и култура. Запостављени су и немају пажњу државе, а то су праве вредности ове земље. То је поражавајуће“, рекао је Прлаиновић.

ЖИВИМО У РИЈАЛИТИ ЗЕМЉИ

Прлаиновић је за Недељник рекао и да тренутно живимо „у земљи ријалити јунака, што негде значи да је и цела држава помало ријалити шоу“.

„Тај неквалитетан програм на телевизији (а ту не мислим само на ријалити програм), оправдава се добрим рејтингом, и то је постало најбитније у Србији, добар и што бољи рејтинг. Све је мање квалитетног програма, све је више одвраћања позорности грађанима од нормалних свакодневних проблема.

Мени је то јадно и жалосно, али је тако, добрих ствари и правих вредности има све мање на телевизији и у медијима уопште“, каже Прлаиновић и додаје: „Некоме је циљ да се млади заглупљују. И да гледају неквалитетан програм на телевизији и да слушају бљувотине о најистакнутијим спортистима, о људима који су ову земљу задужили, представљали је на најбољи могући начин у свету. А то траје већ петнаестак година“.

Извор: Недељник

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker