ВЕСТИ

НЕМА ПАРА ЗА БЕБЕ, АЛИ ИМА ЗА ЂИНЂИЋА: Вучић ставља приватну фондацију Ружице Ђинђић на државни буџет!

Прочитај ми чланак

Премијер Србије Александар Вучић прво је најавио да ће Зорану Ђинђићу подићи споменик, а затим и да ће Фондацију “Зоран Ђинђић” ставити на државни буџет.

Вучић је рекао да ће се приватна фондације Ђинђићеве удовице следеће године наћи као стална категорија у буџету.

Председник Демократске странке, Бојан Пајтић, рекао је да “држава треба да финансира Фондацију ‘Зоран Ђинђић’ јер је он први демократски премијер ове земље који је трагично страдао да Србија постане пристојно душтво”.

Приватна фондација Ружице Ђинђића, која је у јавности означена као “најбогатија удовица у Европи”, налази се у тешкој финансијској ситуацији, баш као и Србија после демократске власти.

Фондација је из неког разлога изгубила велики број спонзора, а приходи су јој за две године драстично смањени – чак три пута.

На сајту Фондације наводи се да је један од финансијера Амбасада Савезне Републике Немачке.

Посебно је интересантно то што је Вучић рекао да Зоран Ђинђић није имао ни дана радног стажа, а константно прозив демократе да кажу како су покрадене народне паре од 5. октобра.

Вучићев дволични став према Ђинђићу указује на то да величањем покојног премијера покушава да се додвори Немцима. Вучић би покојног Ђинђића најрадије описао као највећег криминалца у Србији, али му уједно завиди и на подршци коју је добио од народа приликом рушења Слободана Милошевића.

Будући да су оснивачи фондације Зоран Живковић, Божидар Ђелић, Слободан Милосављевић (један од ухапшених у акцији “Резач”) и Александар Влаховић, људи који су се после демократских промена напрасно обогатили, питање је због чега они у фондацију покојног премијера не уложе опљачкани новац?

Иначе, постоје бројне друге фонадације које се баве кориснијим стварима за наше друштво, али се те фондације никада неће наћи на буџету. Зашто се, на пример, из државног буџета не финансирају фондације које помажу социјлано угрожене породице, децу без родитељског старања, самохране мајке, децу оболелу од ретких болести?

Не, такве фондације не заслужују новац из државног буџета, али приватна фондација Ђинђићеве удовице из неког разлога заслужује.

Телепромптер

Back to top button