ВЕСТИ

ПРОЗАПАДНА ИНИЦИЈАТИВА МЛАДИХ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: Забранити скуп подршке Српској у БГД

Иницијатива младих за људска права поставља питање, како је могуће одржавање скупа подршке референдуму у Републици Српској “Србија за Српску” десничарских организација Образ и Наши, који је заказан за суботу 10. септембра на Тргу Републике у Београду у 18 часова.

Влада Србије јавно је изнела став да не подржава одржавање референдума у Републици Српској, и као логично питање поставља се ко дозвољава одржавање скупова десничара, који угрожавају стабилност на читавом Балкану. Премијер Вучић дужан је да се огради од оваквих скупова, и да јавно каже да не подржава њихово одржавање, наводи се у саопштењу Иницијативе.

Иницијативу младих посебно брине каква се порука шаље из Србије оваквим скупом који подржава референдум који је осуђен од свих званичника ЕУ. Овакав скуп гура Србију назад у изолацију и враћа је у 90-е године, и ствара сукоб у читавом нашем окружењу.

Образ и Наши позвали су преко друштвених мрежа на окупљање грађане којима је стало до очувања РС како би изразили протест против „срамне политике београдског режима“.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker