ВЕСТИ

ПРОЗАПАДНА ИНИЦИЈАТИВА МЛАДИХ ЗА ЉУДСКА ПРАВА: Забранити скуп подршке Српској у БГД

Прочитај ми чланак

Иницијатива младих за људска права поставља питање, како је могуће одржавање скупа подршке референдуму у Републици Српској “Србија за Српску” десничарских организација Образ и Наши, који је заказан за суботу 10. септембра на Тргу Републике у Београду у 18 часова.

Влада Србије јавно је изнела став да не подржава одржавање референдума у Републици Српској, и као логично питање поставља се ко дозвољава одржавање скупова десничара, који угрожавају стабилност на читавом Балкану. Премијер Вучић дужан је да се огради од оваквих скупова, и да јавно каже да не подржава њихово одржавање, наводи се у саопштењу Иницијативе.

Иницијативу младих посебно брине каква се порука шаље из Србије оваквим скупом који подржава референдум који је осуђен од свих званичника ЕУ. Овакав скуп гура Србију назад у изолацију и враћа је у 90-е године, и ствара сукоб у читавом нашем окружењу.

Образ и Наши позвали су преко друштвених мрежа на окупљање грађане којима је стало до очувања РС како би изразили протест против „срамне политике београдског режима“.

Back to top button