ВЕСТИ

КАКАВ СМО ТО НАРОД: Погледајте шта раде изнад потопљеног манастира Грачаница

Прочитај ми чланак

И док ових дана интернет бруји због видеа у коме се показује како су трагично завршили оно који су се дрзнули да својом земаљском руком руше светињу, Ваљевску Грачаницу, дотле неки, зато не знајући или не хајаћи, уживају по новонасталом језеру, око бравне Ровни, због које је потопљен стари средњовековни православни манастир.

Изнад потопљене Ваљевске Грачанице возе чамце! от Sasa Jovanovic на Rutube.

Наиме, како видео, постављен на Фејсбуку показује, неки од наших суграђана пливају, брчкају се, возе чамце и уживају над потопљеним манастиром и гробљем предака, не питајући се да ли је то у реду и чему све то води.

Подсећамо, манастир Грачаница код Ваљева је срушен је због изградње бране Ровни под налетима багера упркос протестима људи који желе да се ова светња сачува јер верују да се у њој дешавају чудеса по Божијој благодети.

Такође, већ месецима се у Ваљеву одржава редовна традиционална Православна Литија за Васкрс Грачанице и спас здравих изворских вода – сваког првог уторка у месецу… Тако се и одржала јуче, у уторак, 6. 9. 2016. г. на Градском тргу у Ваљеву оу 17:00 часова…

А да уопште није нимало наивно, када се диже рука на православну светињу, погледајте у чланку доле, у којем се преносе сведочанства да су поједини појединци, који нису поштовали светост потопљене Ваљевске грачанице, завршили веома трагично.

Извор: Србин.инфо

Back to top button