ВЕСТИ

ВУЧИЋ ОПЕТ ПЉУЈЕ СОПСТВЕНИ НАРОД: Сад му је проблем што Срби немају “нордијски” менталитет!

Премијер Србије Александар Вучић одлазећи у финску амбасаду у разговору са новинарима поново није имао речи хвале за свој народ.

Вучић је рекао да нам је “потребно стотина година за промене нашег менталитета да бисмо се приближили нордијским земљама”.

Констатујући да “и ми Срби можемо да постигнемо резултат”, он је додао:

“Успели смо да стабилизујемо јавне финансије што представља основни услов за напредак. Данас је Србија земља која ну овом тренутку нема дефицит у јавном буџету, четвороструко мањи од очекиваног”.

Пошто се Вучић већ четири године на сва уста хвали како је стабилизовао финасије, очигледно је да Срби могу да постигну резултате само ако их Вучић постигне.

Вучић је додао да Србија посвећује посебну пажњу инвеститорима из нордијских земаља, “јер их карактерише озбиљност и посвећеност у раду”. Вучић је рекао да је захвалан на оценама “да напредујемо на европском путу”, али “зна да то није ни мало популарна тема у Србији”.

– Изгубили смо радне навике, наши људи раде у иностранству још од гастарбајтерског периода, али нису навикли да буду предузетници, констатовао је Вучић.

Мораћемо, како је рекао, да радимо више, ако желимо да зарађујемо више, и додао да “неће да се улагује народу причама о скраћивању радног времена и радних дана”.

Вучић је додао да Србија и даље има проблем са локалним самоуправама које “једним делом лоше функционишу јер не постављају високе циљеве пред себе већ се баве дневном политиком и тиме како да запосле блиске људе”.

Ко контролише локалне самоуправе? Необразовани, неспособни и бахати градоначелници Српске напредне странке!

 

Извор: Телепромтер

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker