ВЕСТИ

ВУЧИЋУ СЕ СМЕЈЕ ЦЕО БАЛКАН: Лош режисер трећеразредних сапуница

Прочитај ми чланак

Одлазећи премијер Хрватске Тихомир Орешковић изјавио је данас да особа која је ухапшена у Београду није хрватски шпијун и да му је то рекао директор Сигурносно-обавештајне службе Даниел Маркић.

“Знамо да је био мајор ЈНА, да се борио против Хрватске, да има хрватско и српско држављанство, али немамо довољно информација”, рекао је Орешковић за Хрватску радиотелевизију.

На питање новинара да ли је реч о сензацији са српске стране у време затегнутих дипломатских односа, Орешковић је одговорио да се нада да није реч “о још једној провокацији”.

“Надам се да ово није још једна провокација, то се надам, али идемо видети да добијемо више информација, Само смо чули шта се пустило кроз српске медије, али кроз формалне канале још нисмо добили никакву информацију”, нагласио је Орешковић.

Миро Ковач: Нисмо званично обавештени, све личи на “трећеразредну епизоду сапунице”

Хрватска досад није добила никакво званично обавештење од Србије о хапшењу хрватског држављанина под оптужбом за шпијунирање, изјавио је данас у Братислави одлазећи хрватски министар спољних и европских послова Миро Ковач.

“Будући да је то пласирано у медије, а не нашој хрватској страни, испада да је то нека врста трећеразредне епизоде у овој сапуници која се нама у Хрватској сервира већ седмицама. То је нека врста ‘циркуса Колорадо'”, рекао је Ковач у изјави хрватским новинарима у Братислави, пренела је агенција Хина.

Он је истакао да је Хрватска од јуче поподне у сталном контакту с хрватском амбасадом у Србији и да је покушала да сазна од релевантних српских државних тела о чему је реч.

“Могу вам рећи да све до сад никакву информацију наша амбасада, упркос томе што је инсистирала, није добила од Владе Републике Србије и ми о томе службено не знамо ништа”, додао је Ковач.

Министар је рекао да је то за њега неозбиљно и изразио уверење да ће се страсти у Србији смирити. Додао је да је исто рекао и српском министру спољних послова Ивици Дачићу који у суботу у Братислави учествује на састанку шефова дипломатије чланица ЕУ с министрима из земаља кандидата.

“Ја сам рекао исту ствар свом колеги Дачићу, да не желимо учествовати у некаквој јефтиној сапуници. Идемо озбиљно радити. Ја се тако понашам, а то очекујемо и од колега у Србији”, рекао је Ковач и додао да се с Дачићем “видео и синоћ и јутрос”.

Зоран Милановић: “Не видим коjе би таjне скупљао хрватски шпиjун у Београду, ваљда рецепт за пљескавицу”

Председник СДП-а Зоран Mилановић изjавио jе данас да се власт у Београду “понаша као да jе основала Eуропску униjу”.

Oн jе у Вуковару, на предизборном скупу своjих присталица, коментарисао хапшење хрватског шпиjуна у Београду, рекавши да га не би зачудило да се ради о конструкциjи, посебно у светлу чињенице што се српске власти понашаjу као оснивачи EУ.

“Не видим коjе би таjне скупљао хрватски шпиjун у Београду, ваљда рецепт за пљескавицу”, иронично jе приметио Mилановић.

Oн jе поновио изjаву о “шаци jада”, а актелну српску политику оценио jе као континуирано агресивну и назадну, те као политику коjа jе нанела штету српском народу и донела му историjски “сву беду овога света”, пренела jе хрватска агенциjа ХИНA.

Истовремено, навео jе да га jе бивши српски председник Борис Tадић у Србиjи узео у заштиту и назвао га “официром српских интереса и џентлеменом у понашању и договору”.

Mилановић сматра да његове изjаве неће наштетити опређељењу српских бирача на предстоjећим парламентарним изборима, коjи су, каже, и до сада у 95 посто случаjева гласали за СДП.

Људе у региону, “како оне код нас коjи ништа не разумеjу, тако и Бошњаке у БиХ коjи мораjу видети ко им jе приjатељ, а ко не”, позвао jе да “гледаjу шта власт у Београду ради”

(Танјуг, Бета)

Back to top button