ВЕСТИ

ХРВАТИ И МУСЛИМАНИ СЛАВЕ ВУЧИЋА: Београд позвао Додика да одустане од референдума!

Прочитај ми чланак

Србија није подржала одржавање референдума, али се неће мешати, а како се наводи у заједничком саопштењу Томислава Николића и Александра Вучића, Србија неће утицати на промену политичких ставова власти у РС. Ипак, политичари из региона, пре свега из БиХ и Хрватске схватили су то као да је званични Боеград рекао да референдума не треба да буде.

Хрватски шеф дипломатије Миро Ковач, који је претходних дана умео да буде врло оштар и критичан према Србији овога пута је поздравио, како је рекао дистанцирање Србије од референдума. “Врло је важно да се државни врх Србије показао разумним и конструктивним”, казао је Ковач.

Потпредседник РС Рамиз Салкић је рекао да став Београда води ка стабилизацији у региону, али да очекује од високопредставника У БиХ Валентина Инцка, да поништи одлуку парламента Републике Српске о одржавању референдума.

Посланик у Парламентарној скупштини БиХ Садик Ахметовић, казао је да је Београд Додику послао поруку да одустане од реферемдума. Он је казао да иако став Србије није исказан ескплицитно, сигуран је да је Србија проценила да је од њеног интереса да Додик одустане од референдума.

Милорад Додик казао је јуче да се настављају активности на припреми референдума и да нема одустајања од нњеговог одржавања 25. септембра.

НОВА БОРБА

Back to top button