ВЕСТИ

ДОКУМЕНТА РДБ СРБИЈЕ: Шешељ ради за британску тајну службу!

Прочитај ми чланак

Лидер СПС Ивица Дачић је агент ЦИА, која га држи у шаци због геј скандала, наводи се у сведочењу оперативца МУП, објављеном у књизи председника СРС Војислава Шешеља „Досманлије као нови јањичари“.

Према том документу, америчка обавештајна служба је Дачића током деведесетих година приморала на сарадњу након што га је уценила компромитујућим документима о његовим хомосексуалним склоностима.

Доушник Америке

Шешељ је у тој књизи објавио исказ службеника МУП Србије, који наводи да је Ресор државне безбедности (РДБ) МУП Србије располагао сазнањима да је Дачић, у то време члан Главног одбора СПС, почетком деведесетих постао доушник Американаца. У књизи под називом „Досманлије као нови јањичари“ Шешељ је објавио извештаје које су му током деведесетих наводно дотурали припадници разних српских тајних служби, а у једном, оном од 18. новембра 1993, објављен је и део о Дачићу, уз напомену „Веза: МУП Србије“.

„Располажу (РДБ, оп. аут.) и податком да је Ивица Дачић, члан ГО СПС, повезан са ЦИА, да га је ова служба придобила на компромитујућој основи, јер располаже документацијом о његовим хомосексуалним активностима, што проверавају“, наводи се у сведочењу „везе“ из МУП.

У том спису стоји још да је РДБ добио налог да открије везе страних обавештајних служби с политичарима, државним функционерима и војним официрима. Занимљиво је да се као страни агент, и то британски, наводи чак и Шешељ.

„РДБ МУП Србије је дошла до податка да је председник СРС др Воја Шешељ повезан с енглеском обавештајном службом, да су га придобили на компромитујућој основи. Процењује се да је под утицајем енглеске службе направио све досадашње потезе према појединим руководиоцима и Влади Србије, што покушавају да провере оперативнм ангажовањем“, стоји у делу за Шешеља, али се не наводи о којој „компромитујућој основи“ је реч.

Досије Удбе

Такође, у „дојави“ оперативца МУП Шешељу су наводи да „има неких непроверених података о повезаности ЦИА и Радомана Божовића и још неких из руководства СС и неких из руководства СПС и ДСС, на чијој провери су такође ангажовани.

Шешељ није био расположен да детаљише о документима.

– То су документа од пре 16 година и не пада ми на памет да их коментаришем. Никад нисам имао никаквог дослуха с енглеском обавештајном службом, али нисам ни избегавао да такав документ објавим. Што се Дачића тиче, немам појма. Ја сам само све то скупио и објавио и показао како функционише тај полицијски систем. У мом досијеу имам да Удба тврди да сам петоро људи убио, и то не све на истом месту, него на разним местима – објашњава Шешељ.

Дачић је ове извештаје оценио као „глупости“.

Ето, и за то да ме оптуже. Досад су биле цице у питању, а сад, ево, чујем, да сам и у неком геј скандалу – каже Дачић.

Курир

Back to top button