ВЕСТИ

Овако изгледа када спашава Мафија

Прочитај ми чланак

Штене по имену Мафија спасло је своје господаре у недавном разорном земљотресу који је погодио Италију.

Десет минута пре почетка подземних потреса малени кућни љубимац пробудио је целу породицу, и тако им спасао живот.

Ову дивну и напросто невероватну причу о свом спасењу у време земљотреса у италијанском граду Аматричи испричала је породица мештана који су остали живи захваљујући Мафији – она је само неколико минута пре почетка подземних потреса пробудила целу породицу – као да је слутила да је породица у великој невољи, пише „Раша тудеј”.

– Ускочила нам је у кревет неколико минута пре почетка земљотреса. Почела је да лаје, као да је бесна. Ми смо се прво наљутили, јер је разбудила целу породицу, а дете је још мало. Међутим, убрзо су почели потреси. Успели смо брзо да реагујемо, јер смо били будни. Захваљујемо нашој Мафији што смо живи. Да смо спавали, не бисмо могли брзо да напустимо кућу и били бисмо затрпани – испричала је газдарица Мафије Луција Дилери.

Породица Дилери живела је у историјском центру града који је био потпуно уништен.

– Наша кућа је напросто покошена. Била је стара, није могла да поднесе земљотрес. Сада моја супруга, син и ја живимо у кампу. Али све је добро – испричао је Роберто, глава породице.

Породица је заједно са својим спасиоцем Мафијом привремено смештена у спортском кампу у Аматричи, где се такође налазе и други становници, жртве катастрофе.

Подсетимо, разорни земљотрес у италијанском граду Аматричи, у коме је погинуло више од 280 људи, догодио се у ноћи 24. августа.

Извор: Политика

Back to top button