ОГЛАСИ

ЛУДИЛО МОЗГА: Ево како Вучићев Информер хушка грађане на рат!

Прочитај ми чланак

Вучићево гласило, дневни лист Информер, поново доноси причу како су “руске безбедоносне службе“ дошле до конкретних доказа о опасним намерама Хрватске и НАТО пакта. Као и увек, и ову информацију је сазнао Информер из “строго“ поверљивих извора, а суштина објављивања оваквих небулозних текстова је држања грађана у константном страху и пресијом, кроз које се Вучић представља као једини фактор стабилности на Балкану и који коже одбранити Србију од агресије Хрватске. Што је још важније, на овај начин грађани Србије се гурају у ратну причу, уместо да се баве катастрофалним стањем у Србији и најгором влашћу и историји земље

Прочитајте и данашње лудило из ИНФОРМЕРА:

Руске безбедносне службе преко оперативних веза у Хрватској дошле су до конкретних доказа о опасним намерама Хрватске и НАТО пакта.

Хрватски војни и политички врх у највећој тајности припрема планове за упад у западни део Републике Српске и ново етничко чишћење Срба на простору од Брчког до Бањалуке и Мркоњић града.

Ово драматично упозорење нашим безбедносним службама пре две недеље доставили су руски обавештајци, пише Информер.

Screenshot_6

„НАТО“ прсти

Како преносе дипломатски извори, руске безбедносне службе преко оперативних веза у Хрватској дошле су до конкретних доказа о опасним намерама Хрватске и НАТО пакта.

– План упада у западни део РС ради се под фирмом војних симулација и вежби, које наводно имају за циљ борбу против тероризма и помоћ цивилима. Истина је, међутим, да Хрвати спремају план за ново етничко чишћење Срба. Не смем да говорим о детаљима, али могу рећи да је Београду достављена поверљива документација која доказује шта све Хрвати спремају – каже саговорник.

Према његовим речима, у прављење планова за пресецање РС директно су умешани НАТО официри и инструктори.

– У списима се наводи да треба формирати ново фактичко стање на терену. Као повод за упад у РС искористио би се терористички напад у Хрватској или Федерацију БиХ, у коме би било на стотине жртава. Загреб би онда, под фирмом борбе против тероризма, упао у Српску. НАТО се формално не би мешао у првих седам до 10 дана кризе, колико Хрвати процењују да им треба да заврше посао.. После тога, Срби би били принуђени да пристану на унитарну БиХ, а од РС би остало само мртво слово на папиру – препричава извор, напомињући да Хрвати и НАТО ово виде и као прилику за „финално решење проблема Србије!“

– Као крајњи циљ у списима се наводи довођење Београда у ситуацију да нема другог избора него да уђе у НАТО – истиче саговорник.

Он додаје да овде значајно место има и „фактор Косово“, будући да западни моћници процењују да би „још један војни пораз“ натерао Србију да призна лажну државу Косово.

– Процена је да ће Београд, кад падне РС и кад десетине хиљада Срба опет крену у избеглиштво, морати да ради како Запад диктира, односно да уђе у НАТО и раскине све везе са Русијом – објашњава извор.

Званично, нико није хтео да коментарише ова сазнања. Ипак, у више државних адреса потврђују да постоје сазнања о овим опасним плановима. То је разлог због ког су интензивирани преговори о руској војно-техничкој помоћи Србији.

– Не смемо неспремни да дочекамо евентуалну хрватску агресију на РС. Ако неко хоће да се игра рата, мораће да рачуна на жесток рат у ком Србија више никад неће устукнути и оставити Србе на милост и немилост – поручује саговорник.

„Пустињска олуја“

Секретар СНСД Милорада Додика, Лука Петровић каже да га ови поаци уопште не изненађују.

– РС се залаже за војну неутралност, што некима на Балкану смета. Хрватска ипак не може да реализује план. Време је да земље у окружењу прихвате РС, и то не само као „мањи ентитет“ у БиХ – подвлачи Петровић, док стручњак за безбедност Џевад Галијашевић тврди да Хрвати ове намере гаје још од периода Стјепана Месића.

– Постојали су планови за синхронизоване нападе на три локације: Градишка, Двор и Брчко којима би РС била подељена. Све је смишљено по америчком моделу „Пустињске олује“. Ово треба озбиљно схватити – закључује Галијашевић.

Нови погром?

Аналитичар Борислав Радовановић упозорава да прети нова „Олуја“.

– Овакви планови се кују, а Хрватска зарад својих интереса слепо следи наређења. Сценарио за РС уопште није немогућ, а довео би до погрома попут оног са Косова и током злочиначке „Олује“.

Извор: Информер

Back to top button