ВЕСТИ

ВУЧИЋ ЛАЖОВЧИНА: Амери га “руше” а он говори на скупу “Клинтон фондације”

Прочитај ми чланак

Београд — Премијер Србије Александар Вучић биће један од говорника на годишњој конференцији Клинтон фондације од 19. до 21. септембра, пише “Блиц”.

Тема скупа, који се одржава само неколико дана пре прве дебате на којој ће Хилари Клинтон одмерити снаге са Доналдом Трампом, је “Партнерство за глобални напредак”, а организатори су Хиларин супруг Бил Клинтон и њихова ћерка Челзи.

Уз Вучића говориће још тридесетак гостију из разних земаља, међу којима и премијер Италије Матео Ренци, председник Аргентине Маурисио Макри, директори глобалних корпорација.

01 SRB.indd

Ове године, традиционални скуп Клинтон фондације је посебно значајан у светлу кандидатуре Хилари Клинтон за председника САД, посебно када се зна да је она тренутно фаворит у односу на Трампа, пише “Блиц”.

(Танјуг)

Вучић неће говорити са Ренцијем, него са Ћамилом Дураковићем и једним „преживелим из Сребренице“ на тему “емпатије према жртвама злочина”

Вучићево учешће на конференцији Клинтонових открила је Љиљана Смајловић у колумни у новом броју Недељника.

Ова ексклузивна информација објављена је у четвртак, да би је два дана касније дневне новине Блиц пренеле на насловној страни са назнаком “Сазнајемо”, што је вероватно први пут у српском новинарству (какво год да је и на шта год да нас је навикло) да се брутално преузима нечија колумна.

Али чак ни таква, информација у том дневном листу није потпуна.

Истина је, ипак, како се јасно види на сајту Клинтонових, да ће Александар Вучић бити говорник на завршној, пленарној седници под називом “Имагине Алл тхе Пеопле”, где му саговорници, пред модератором Билом Клинтоном, 42. председником Сједињених Америчких Држава, неће бити Макри или Ренци, већ градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић, преживели из Сребренице Авдија Ибрахимовић, као и глумац и режисер Бен Афлек, професорка неуронауке Сузан Дикер и потпредседница Фондације, Челзи Клинтон.

“Морамо да посветимо своја срца и умове емпатији, кооперацији и акцији како бисмо створили мир и просперитет. Ова сесија ће истраживати природу и науку емпатије и замислити како свако од нас може да је примени у послу и животу” стоји, између осталог, на сајту ЦГИ.

(Недељник)
Back to top button