ДРУШТВО

Рат са Хрватима куца на врата, али за мало…

Прочитај ми чланак

Последњих недеља свакодневно видимо заоштрену реторику између Срба и Хрвата. Жута штампа покушава да нам објасни како Америка гура Србију у нови рат, јер им не одговара јак и „непослушан лидер“ попут Вучића, који је ето коначно „умањио“ присуство Америке у Србији након толико деценија. У Хрватској није потребно објашњавати зашто треба ратовати са нама, довољно је рећи само Срби, и читава „љепа наша“ спремна је драговољно поћи у „бој за народ свој“ …

ivan-ivanovic-snp-nasi-fb1-500x299

Пише: Иван Ивановић

Гледајући овако са стране, чини се да је ситуација поприлично драматична.

Али за мало…

Па мајку му пољубим, да ли неко мисли да смо сви у Србији толики кретени, да поверујемо у сваку представу коју нам приређује Вучић и његови другари криминалци из Хрватске.

Као што нам је свима познато, у Хрватској се ближе избори, и то је идеална прилика да се искаже „домољубље“ и мржња према Србији. Што нас више мрзе и пљују у јавности, то је већа шанса да онај који је највећи пљувач победи на изборима. Зато је и потребно у Хрватској јавности дизати атмосферу до усијања и у медије пуштати фрикове попут Шешеља са њиховим кретенским изјавама „како стиже у Загреб“ и баца се Колинди у загрљај, што је једна од милион изјава од његовог доласка „како стиже у Загреб, Сарајево, Црну Гору, или на Косово“ , док у реалности једино може да стигне до Вучићеве секретарице која ће му поверити нови задатак који треба да изврши за њега.

У Србији се атмосфера пумпа изјавама политичара попут бившег премијера Хрватске који је рекао да су Срби „шака јада“ , која је толико запрепастила нашу јавност да су сви медији данима о њој трубили, и толико нас је погодила да нам се Јасеновац и јаме у које су нас бацали чине смешним.

Ова изјава је покосила Србе широм планете и оставила нас у шоку из којег ћемо се тешко опоравити.

Да нама Хрвати тако нешто кажу, напросто је невероватно.

Ако сте будала, свакако сте поверовали у ово медијско спиновање које долази са обе стране.

Хрватима ова представа одговара због избора, а шта је са Србијом.

Вучића стварно руше Американци јер брани напаћени српски народ од новог Јасеновца, или је ипак нешто друго по среди…

Па по среди је драги моји да Вучић у рукаву више нема лажи којима би могао да оправда промену Устава Србије која ће бити 2017. године и из којег ће бити избачена преамбула око Косова и Метохије, што ће бити и његова коначна тачка на издају коју је започео потписивањем Бриселског споразума. Оно што је очигледно, Србија се налази у економској агонији, народ је доведен на ивицу егзистенције. Све више грађана је незадовољно, и ако узмемо у обзир да је Вучића на изборима подржало нешто мало више од 20 одсто укупног бирачког тела, ето и одговора чега се плаши. Плаши се појаве нове опозиције. Садашња политичка сцена је уништена и под контролом, и зато је најбоље националистима који нису у парламенту и под Вучићевом контролом сервирати „зле Хрвате“ који нам спремају нови рат, и замлаћивати их око тога, него да се стварно организују око одбране Косова и Метохије или заједничког изласка на нове изборе.

Ако погледамо, по Вучићу је много боље бавити се Хрватима, него нпр. криминалом у који је умешана његова породица, кумови, страначки лидери…

Много је боље бавити се Хрватима, него псовати Вучићу мајку јер ти је мала плата…

Хрвати су нам пречи и од Вучићевог лобирања за ГМО храну, којом ће нас потровати, од криминала и дроге на улицама, корупције у јавним предузећима, лошем школству, катастрофи у здравству…

Суштина овог сукоба је бацање прашине у очи, замајавање грађана и прављење димне завесе док криминалци из Србије и Хрватске гледају како да опстану на власти и што више се накраду.

Једина разлика је у томе што Хрватски криминалци за разлику од наших, имају неки национални интерес. Они нису продавали своју територију, већ су убијали Србе и протеривали са својих вековних огњишта, како би је створили.

Вучићу и њему сличнима то не смета, да са њима праве представе за народ, који ће им псовати мајку усташку и гледати у премијера који нам обећава да неће дозволити неку нову „Олују“.

И свака част премијеру, је****мо им мајку усташку.

Ако не верујете мени, питајте хрватског тајкуна Ивицу Тодорића. Како сам чуо у паничном је страху од почетка рата, и сву своју имовину и војвођанске њиве убрзано распродаје…

Рат је на видику.

Али за мало…

 

 

Извор: Ослобођење

Back to top button