ВЕСТИ

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Милановићу, Бог је спор, али достижан!

Прочитај ми чланак

Није добро градити своју и будућност своје деце на злочину. Не треба заборавити истину да је Бог спор, али достижан – овим речима је митрополит црногорско-приморски Амфилохије прокоментарисао срамне поруке бившег хрватског премијера Зорана Милановића, који се по ко зна који пут острвио на Србију.

Посебан фокус је владика ставио на његове речи: „Ми (Хрватска) смо у пуно бољем положају. Они (Срби) су изгубили рат, ми нисмо осуђени у Хагу.“

Своје “победе” у блесковима и олујма којима се хвали Милановић, како Амфилохије каже, Хрвати би требало добро да преиспитају јер су то не победе, него порази човечности. Подсећа га да није опасно изгубити рат и бити осуђен, већ је много погубније изгубити образ и душу.

– Нико никада није био згажен и понижен као Христос на Голготи. Та Христова Голгота била је и остала вертикала људске историје, истинског опредељења жртвовања себе за друге, а не других себи и својим интересима. Није опасно изгубити рат и бити осуђен у људским судовима. Опасно је изгубити образ и душу. Браћа Хрвати би требало, а и ми заједно са њима, да преиспитамо те своје победе и достојанство народно и људско у светлости Јасеновца, Глинског покоља…

Најновије победе које се темеље на братоубилачким олујама и блесковима, пред Богом и правдом нису победе, него порази човечности. Није добро градити своју будућност и будућност своје деце на злочину. Не треба заборавити истину да је Бог спор, али достижан и да коначно правда држи земљу и градове – рекао је Амфилохије.

Извор:  Ало

Back to top button