ВЕСТИ

ВУЧИЋ УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Министар Шарчевић био директор Вучићевом сину

Нови министар просвете Младен Шарчевић и премијер Александар Вучић нису стигли да синхронизују лажи које ће пласирати у јавности о школовању Вучићевог сина у елитној београдској гимназији “Руђер Бошковић”.

Наиме, Вучић је у Скупштини на провокације Бојана Пајтића да је за новог министра ставио директора приватне гимзанзије коју је похађао његов син одговорио следећим речима:

“Малопре ми је Пајтић напао дете. Поменуо је мог сина. Знате зашто га је напао? Зато што је ишао у школу, где је, не знам шта, господин Шарчевић. Никада нисам видео господина Шарчевића пре тога.”

Јадан Вучић. Шарчевића је вероватно при пут упознао када су преговарали о уласку у Владу. Тада су обојица по први пут установили да Вучићев син иде у Шарчевићеву елитну гимназију.

С друге стране, Шарчевић очито није помно пратио шта је тачно говорио Вучић у Скупштини, па није успео да синхронизује своје лажи са његовим. Он је гостујући на ТВ Н1 случјно рекао истину о томе када је и под којим околностима упознао Вучића.

“Вучића сам упознао кад му се син уписивао у школу, пре осам година. Тада није било ни Српске напредне странке, ни ничега. Када сам био оснивач прве приванте школе у Црној Гори ишао је син [Мила] Ђукановића.”

Дакле, знао је Вучић тачно ко је Шарчевић и знао је “шта је он већ” у елитној гимназији коју је похађао његов син. Друго, одакле Вучићу радикалу хиљаде и хиљаде евра за приватно школовање сина?

Подсетимо да Вучић у том периоду са посланичком платом није имао довољно новца да плаћа комуналије и телефон, па се поставља питање одакле хиљаде и хиљаде евра за приватно школовање?

Шарчевић је још открио да је у старту одбио Вучићеву понуду да уђе у Владу.

“Ја сам то прво одбио.”

Политички аналитичар Зоран Пановић рекао је 13. јула на ТВ Б92 да формирање нове Владе касни јер неки људи одбијају Вучићеве позиве. На његове тврдње Српска напредна странка бурно је реаговала саопштењем.

“Молимо их да наведу само једно име, једно једино од ‘тих многих’, може чак и без презимена, и да саопште јавности ко је та особа која је, како тврде Пановић и Б92, одбила позив Александра Вучића.”

Нови министар није стигао ни да загреје министарску фотељу, а Вучића само већ ухватили у најмање две лажи.

Извор: Teleprompter

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker